Τοπικά

Ανακοίνωση – κόλαφος της Αποκεντρωμένης για τους «12»- Πολιτικό στριπτήζ για τα πολιτικά cartoons

Για πρώτη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντά σε βάρος της «κατηγορίες», με αφορμή τους άθλιους ισχυρισμούς των 12 συμβούλων μειοψηφιών του Δήμου Βόλου για το χωριό του Αη Βασίλη και τους καταλογίζει ευθέως απόπειρα χειραγώγησής της για πολιτικούς λόγους.

Με γλώσσα ιδιαίτερα σκληρή τα στελέχη της Αποκεντρωμένης διοίκησης «ξεγυμνώνουν» και αποκαλύπτουν τους «12», υπογραμμίζοντας ότι εποιδιώκουν «να ενεργεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς χάρη τους εκτός του οριοθετούμενου πλαισίου νομιμότητας».

Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής!

«Στις 30 Νοεμβρίου 2016 δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του Ν. Μαγνησίας «ανακοίνωση» δώδεκα δημοτικών συμβούλων με τίτλο: «Ρεκόρ παρανομιών από τη δημοτική αρχή Βόλου με τις «πλάτες» κρατικών φορέων και υπηρεσιών» – Οργισμένη αντίδραση 12 συμβούλων της αντιπολίτευσης». Με αφορμή αυτή την «ανακοίνωση» επισημαίνουμε τα εξής:

Η υπ’ αριθμ. 425/2016 απόφαση της Ο.Ε. του  Δήμου Βόλου περί «απ’ ευθείας εκμίσθωσης μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για την λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου», ακυρώθηκε στο πλαίσιο του αρμόδιου ελέγχου νομιμότητας στις 4-11-2016, για τους λόγους που ειδικότερα αναφέρονται σε αυτή και αναρτήθηκε στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 7-11-2016 (ΑΔΑ:6ΔΦΠΟΡ10-72Υ).

Όπως ρητά ορίζεται από τις κείμενες διατάξεις για το ανωτέρω αντικείμενο του θέματος, δεν προβλέπεται για την Α.Δ.Θ.Στ.Ε., αφ’ ενός, η επίβλεψη τυχόν τεχνικών εργασιών που υλοποιούνται στον εν λόγω χώρο, αφ’ ετέρου, ο επιτόπιος έλεγχος για την εφαρμογή ή μη της ληφθείσας απόφασης του Γ.Γ.Α.Δ., καθ’ ότι τυχόν τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε ευθεία παράβαση καθήκοντος και υπέρβαση αρμοδιότητας για την Υπηρεσία μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βόλου, παραποιώντας προκλητικά την αλήθεια και παρερμηνεύοντας ασύστολα νόμους και διατάξεις, προβαίνουν σε εκτόξευση απαράδεκτων και αστήρικτων κατηγοριών κατά του Γ.Γ., των στελεχών και συνολικά της Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσασλίας – Στ. Ελλάδας.

Τελευταίο κρούσμα, το προαναφερθέν δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Μαγνησίας της 30ης Νοεμβρίου 2016, όπου με ένα ασύντακτο παραλήρημα συκοφαντιών και ύβρεων αποπειρώνται να μειώσουν την τιμή και το κύρος κρατικών λειτουργών που τηρούν τον όρκο τους, και ενεργούν πάντοτε στο πλαίσιο των καθορισμένων από το νόμο αρμοδιοτήτων τους.

Φράσεις της ανωτέρω «ανακοίνωσης» του τύπου «..σπάνε τα ρεκόρ παρανομιών και ξεγυμνώματος των ελεγκτικών μηχανισμών ( που αμέριμνοι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι σαν απλοί θεατές)», «..η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση (ω έκπληξη)», «Είναι πρόκληση, ντροπή, ξετσιπωσιά,..», «ας κατεβάσει τα στυλό αφού η κάθε της υπογραφή δεν έχει αξία πλέον…», είναι πασίδηλα συκοφαντικές και υβριστικές, ενώ το συνολικό έγγραφο παραλήρημα των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων και κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αξιοπιστία της Υπηρεσίας.

Όλο αυτό το λιβελογράφημα προφανώς φαίνεται να στοχεύει στο να καταστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χειραγωγούμενο των πολιτικών επιδιώξεων των εν λόγω δημοτικών συμβούλων, αδιαφορώντας δε αυτοί ή και επιδιώκοντας, να ενεργεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς χάρη τους εκτός του οριοθετούμενου πλαισίου νομιμότητας.

Εν πάση περιπτώσει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα στελέχη της κάνουν γνωστό προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους απειλές υπό το περίβλημα προσβολών, ύβρεων και συκοφαντιών, και όσοι αναμένουν υποχώρηση από τις αρχές του υπηρεσιακού καθήκοντος, της αμεροληψίας και της πιστής εφαρμογής του νόμου, πλανώνται πλάνην οικτράν.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους!»