Τοπικά

Ανέλαβε Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Νίκος Μαμούρης

Αναλαμβάνει από σήμερα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επίσημα τα καθήκοντά του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο καθηγητής κ. Νίκος Μαμούρης. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω από σήμερα 01.09.18 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα καθήκοντά μου ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Πριν από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρύτανη Γιώργο Πετράκο που μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο απερχόμενο πρυτανικό σχήμα, ως Αν. Πρύτανη Έρευνας. Οι ιδέες του, το πάθος και οι αμέτρητες ώρες εργασίας που αφιέρωσε για να τις υλοποιήσει, καθώς και η αφοσίωσή του στο Πανεπιστήμιο υπήρξαν για μένα πηγή έμπνευσης και κινητήρια δύναμη για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μιας δύσκολης τετραετίας. Ευχαριστώ επίσης θερμά τους υπόλοιπους συνεργάτες μου στην απερχόμενη πρυτανεία, Αναπληρωτές Πρύτανη, Βασίλη Μπουρδάκη, Θανάση Σφουγγάρη και Ιωάννα Λαλιώτου. Η βοήθεια και συμπαράστασή τους τα τέσσερα αυτά χρόνια υπήρξε καθοριστική, προκειμένου να υλοποιήσω το έργο μου. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους αυτούς με τους οποίους είχα την ευκαιρία και χαρά να συνεργαστώ. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις.

Το Πανεπιστήμιό μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Οι προηγούμενες διοικήσεις του έχουν ήδη θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και το καθιέρωσαν ως ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία. Παραλαμβάνω ένα Ίδρυμα με ακαδημαϊκή ταυτότητα, θεσμική συγκρότηση, επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, σύγχρονα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, σημαντικό ερευνητικό έργο και καλό επίπεδο φοιτητών. Ταυτόχρονα, τα νέα οικονομικά και ακαδημαϊκά περιβάλλοντα που διαμορφώνονται, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς δημιουργούν ανοιχτές προκλήσεις, με τις οποίες η παρούσα διοίκηση θα χρειαστεί να αναμετρηθεί.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία του Πανεπιστημίου μας προκειμένου, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του και να συνεχίσει το Ίδρυμα μας να αποτελεί έναν φυσικό χώρο διαμόρφωσης νέων ιδεών και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και της επιστημονικής αριστείας. Είμαι σίγουρος ότι στη δύσκολη, όσο και γοητευτική, αυτή πορεία θα έχω την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των τεσσάρων αγαπητών και εκλεκτών συναδέλφων και εκλεγμένων αντιπρυτάνεων, Ιωάννας Λαλιώτου, Χαράλαμπου Μπιλλίνη, Γιάννη Θεοδωράκη και Στέφανου Παρασκευόπουλου, τους οποίους με τη σειρά μου, θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξω με κάθε τρόπο στο έργο τους. Θεωρώ επίσης δεδομένη την αμφίδρομη στήριξη και βοήθεια αφενός των μελών ΔΕΠ και αφετέρου του στελεχιακού δυναμικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η αποτελεσματική διοίκηση ενός μεγάλου και πολυεδρικού Ανώτατου Ιδρύματος προϋποθέτει συλλογικό όραμα και συλλογική προσπάθεια όλων μας χωρίς αποκλεισμούς.

Εύχομαι σε όλες και όλους μας ένα όμορφο ταξίδι, στο τέλος του οποίου θα μπορέσουμε να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας, με μόνη αγωνία να έχουμε δώσει στην κοινωνία και στους φοιτητές μας αυτά που τους αξίζουν: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.»