Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 01:29
Τοπικά

Αλλαγές στα φανάρια στον κόμβο Μεταμορφώσεως – Γιάννη Δήμου


Την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα ρύθμισης της λειτουργίας των Φωτεινών Σηματοδοτών στον κόμβο Μεταμορφώσεως με Γιάννη Δήμου.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί συνέχεια της αλλαγής των προγραμμάτων φωτεινών σηματοδοτών που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών. Είναι η τέταρτη παρέμβαση σε κόμβο. Από τις αρχές Οκτωβρίου λειτουργούν ήδη με νέα ρύθμιση οι κόμβοι: Πολυμέρη – Αθανασάκη, Γ. Δήμου – Βλαχάβα, Λεωφώρος Ειρήνης – Δημοκρατίας. Στόχος η αύξηση του χρόνου της πράσινης ένδειξης στις κύριες κινήσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών

Με τη νέα αυτή ρύθμιση θα τεθούν σε λειτουργία τα μπουτόν επενέργειας που ήδη υπάρχουν στους στύλους φωτεινής σηματοδότησης και είναι ανενεργοί. Συγκεκριμένα οι πεζοί θα διασχίζουν τη διάβαση επενεργώντας μέσω των μπουτόν. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται από τη μια η ασφαλέστερη κίνηση των πεζών στις διαβάσεις ενώ αυξάνεται ο χρόνος διέλευσης των οχημάτων τις ώρες που η κίνηση των πεζών είναι μειωμένη.

Πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος η υπηρεσία θα ενημερώσει τους Διευθυντές και τους σχολικούς τροχονόμους των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

Η υπηρεσία προχωρά με αμείωτο ρυθμό στις αλλαγές στους κόμβους που έχουν προγραμματιστεί, κάνοντας παράλληλα μετρήσεις της κίνησης των οχημάτων και του κυκλοφοριακού φόρτου, προκειμένου να αξιολογεί κάθε φορά το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς έλεγχο πριν και μετά αλλά και με συνεχή παρακολούθηση.