ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξανδρος Βέλλιος: «Θα πάω εγώ να βρω το θάνατο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου»

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος με πρωτοφανή γενναιότητα και αξιοπρέπεια, μίλησε πριν λίγο καιρό για την «άνιση μάχη», όπως τόνισε, που δίνει με την επάρατο νόσο. «Με βάση τις προβλέψεις των γιατρών και την παθολογική κόπωση που έχει αρχίσει να με καταλαμβάνει, οι 100 μέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν αυτή τη στιγμή με όνειρο απατηλό», είχε δηλώσει και είχε εκφράσει την επιθυμία του να κάνει ευθανασία. Σήμερα, o δημοσιογράφος με συνέντευξή του στη Freddo ισχυρίζεται πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει πεθάνει και πως θα γράψει εκείνος το τέλος του.

«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου, ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα.Δεν θα φτάσει το τέλος του Σεπτέμβρη για να φύγω, αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα… Οι θεράποντες γιατροί  μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της ζωής μου. Τελικά δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό για δικούς μου προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα πετύχω να φύγω με τους δικούς  μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας».

«Άρα θα το πράξετε μόνος σας»; τον ρωτάει ο δημοσιογράφος και εκείνος απαντά: «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς,υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας».