Τοπικά

Άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Βόλου (εικόνες)

Σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ σημειώνεται στην πόλη του Βόλου, με εκδήλωση πυρκαγιών στο νέο και στο παλαιό νοσοκομείο, με εγκλωβισμένα άτομα στους ανελκυστήρες του νέου κτηρίου…

Πρόκειται για το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί. Η άσκηση προέβλεπε την παροχή βοήθειας (απεγκλωβισμό ατόμων) και επέμβαση σε δύο πυρκαγιές στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου εν ώρα λειτουργίας, μετά από σεισμική δόνηση.

Σκοπός της άσκησης είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς και η απομάκρυνση εγκλωβισμένων ατόμων από τους χώρους του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, το σενάριο προέβλεπε:

Στις 11π.μ. εκδηλώνεται σεισμική δόνηση με μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη του Βόλου. Το μέγεθος του σεισμού είναι 5,2 Ρίχτερ, με διάρκεια δόνησης 19’’.

Ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Βόλου για εκτεταμένες ζημιές στη νέα πτέρυγα του χώρου του Νοσοκομείου Βόλου, με εγκλωβισμένους στο ασανσέρ, καθώς και για έναρξη πυρκαγιών τόσο στο νέο κτήριο στο λεβητοστάσιο, όσο και στο παλαιό κτήριο στον τομέα της Παιδοψυχιατρικής.

Στο νέο κτήριο, λόγω του σεισμού έχουν ακινητοποιηθεί οι ανελκυστήρες του κοινού και υπάρχουν εντός τους εγκλωβισμένα άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι καρδιοπαθής. Προκλήθηκε έκρηξη στο δεύτερο υπόγειο στον χώρο του λεβητοστασίου και υπάρχει εκεί εγκλωβισμένος τραυματίας με εγκαύματα.

Στην παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στον α’ όροφο, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο και ένας ακόμη λόγω καπνών να εγκλωβιστεί στην ταράτσα του νοσοκομείου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά εγκλωβισμένους στα ασανσέρ (εκ των οποίων ο ένας είναι ασθενής με καρδιολογικά προβλήματα), για έκρηξη στον χώρο του υπογείου και έναν αγνοούμενο υπάλληλο που έχει χρέη συντηρητή του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται η εκδήλωση πυρκαγιάς στην παλαιά πτέρυγα, εξαιτίας κατεστραμμένης γραμμής φυσικού αερίου.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com