Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 00:14
ΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή: «Διοργάνωση Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κολύμβησης και Κατάδυσης στον Βόλο»


Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, αρμόδια και για τον σχολικό αθλητισμό, συνέβαλλε με πρωτοβουλίες της στην ανάθεση της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κολύμβησης και Κατάδυσης στον Βόλο. Έπειτα από την πετυχημένη διοργάνωση της Τελικής φάσης Κλασσικού Αθλητισμού των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕΛ &ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου, που διεξήχθησαν στη πόλη, τον Απρίλιο του 2022, άλλες δύο σημαντικές σχολικές αθλητικές διοργανώσεις έρχονται στον Βόλο.

Συγκεκριμένα και σε συνέχεια της «Προκήρυξης των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕΛ &ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου και άλλων σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2022-2023» από την αρμόδια υφυπουργό κα Μακρή, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας απέστειλε αίτημα στην Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. για συνδιοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων Κολύμβησης και Καταδύσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι κολυμβητικοί αγώνες, μετά και από έγκριση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και ικανοποιώντας το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Μαγνησίας, θα διεξαχθούν στο Κολυμβητήριο του Βόλου την Παρασκευή 17-3-2023.

Η κα Μακρή συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή υποδειγματικών διοργανώσεων.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε: «Ο Βόλος είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης και Κατάδυσης και θα δικαιώσει την ΚΟΕΣΑΔ για την απόφασή της να ορίσει την πόλη μας ως τόπο διεξαγωγής τους.

Είμαι σίγουρη ότι ο Δήμος Βόλου, ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς θα συνεργαστούν και θα εξασφαλίσουν άρτιες και υψηλού επιπέδου συνθήκες για τους αγώνες και θα τιμήσουν τον σχολικό αθλητισμό, τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν, τους εκπαιδευτικούς – συνοδούς και προπονητές αλλά και τους γονείς, που θα επισκεφτούν την πόλη για να στηρίξουν τα παιδιά τους.

Αυτές οι διοργανώσεις θα αναδείξουν τόσο την σημασία του σχολικού αθλητισμού όσο και την δυνατότητα του Βόλου να αναλαμβάνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις δημιουργώντας μια παράδοση που θα τονώσει την καλλιέργεια αθλητικής κουλτούρας και θα αποτελέσει μέσο προβολής της πόλης και των υποδομών της.

Διαθέτουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις παγκόσμιων προδιαγραφών, που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια, επαγγελματίες αθλητές, προπονητές, ομάδες και εθελοντές που θα υποστηρίξουν τα Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης και Κατάδυσης και, όλοι μαζί, θα πάρουμε μέρος στις γιορτές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που θα προβάλλουν τα ιδεώδη του αθλητισμού μέσα από τη συμμετοχή της νέας γενιάς στα αθλητικά δρώμενα που ξεκινούν από το σχολικό περιβάλλον».
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com