Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 02:51
ΜαγνησίαΤοπικά

Ζ. Μακρή: «Παραδίδεται σύντομα το ασθενοφόρο στην Σκόπελο»


Στην «τελική ευθεία» βαίνει η όλη διαδικασία για την παράδοση του νέου και μικρού, σε όγκο, ασθενοφόρου, τύπου Mercedes Vito, στην Σκόπελο, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Zέττας Μ. Μακρή, τον Ιούνιο του 2021, μετά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σ. Περίσση.
Η κ. Μακρή είχε δραστηριοποιηθεί, τότε, εξαιρετικά έντονα και ταχύτατα, για την εξεύρεση πόρων μέσω αναζήτησης χορηγιών, προκειμένου να ικανοποιηθούν, αποτελεσματικά, οι ανάγκες των κατοίκων της Σκοπέλου αλλά και των επισκεπτών του νησιού, που, ειδικά, κατά την τουριστική περίοδο, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Έτσι, μετά από άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση των Διευθυνόντων Συμβούλων του OTE A.E. κ. Μιχάλη Τσαμάζ και της ΔΕΔΔΗΕ κ. Τάσου Μάνου, εξασφαλίσθηκαν 30.000€ ενώ το υπόλοιπο ποσό των 20.000€, που απαιτούνταν για την αγορά του ασθενοφόρου, προσφέρθηκε από τον Σκοπελίτη, στην καταγωγή, γνωστό γυναικολόγο – μαιευτήρα κ. Γιώργο Σταματίου.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία της κ. Μακρή, υπεγράφη το συμφωνητικό προμήθειας του ασθενοφόρου, μεταξύ της εταιρείας Ζ. ΜΑΝΤΟΣ ΑΕΒΕ, που θα παραδώσει το ασθενοφόρο στο Δήμο Σκοπέλου, και της υποδειχθείσας από τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση, Ανώνυμης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» (εταιρεία διαχείρισης προγράμματος Υγείας με τίτλο: «Μαζί με στόχο την υγεία», με σκοπό την θωράκιση των μονάδων υγείας των ελληνικών νησιών).
Λόγω των συνεπειών της πανδημικής κρίσης και του πολέμου της Ουκρανίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, η αναμονή από την αγορά του καθώς και από την προσθήκη πολλών στοιχείων του προβλεπόμενου εξειδικευμένου εξοπλισμού του (ιατρικά μηχανήματα, οξυγονοπαροχές κ.λπ.), ήταν πολύμηνη. Παρόλα αυτά, το νέο ασθενοφόρο θα παραδοθεί, τις προσεχείς ημέρες, αφού, πρώτα, ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, πρωτίστως εκείνης της καταχώρησης των πινακίδων κυκλοφορίας και, ακολούθως, της πιστοποίησης του οχήματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ.
Ήδη, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης ενημέρωσε, χθες, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, αργά το απόγευμα, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή ότι προχώρησε, με το με αρ. πρωτ.: 75990/14-09-2022 έγγραφό του, στην έγκριση αποδοχής δωρεάς του ασθενοφόρου οχήματος για τις ανάγκες του Κ.Υ. Σκοπέλου, που αποτελεί και την βασική προϋπόθεση για την συνέχιση του τελικού σταδίου της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ως άνω έγκριση, το ασθενοφόρο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον για τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Σκοπέλου και θα εδρεύει – σταθμεύει στο Κ.Υ. Σκοπέλου, ενώ η 5η ΥΠΕ θα αναλάβει όλα τα έξοδα της μεταβίβασης (δωρεάς) καθώς και τα έξοδα κίνησης, ασφάλισης και συντήρησης και λοιπές δαπάνες που αφορούν στο ασθενοφόρο και τον εξοπλισμό του. Τέλος, ο κ. Σερέτης τόνισε, με έμφαση, ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου έχει, ήδη, εκπαιδευθεί από το ΕΚΑΒ και αναμένει την άφιξη του ασθενοφόρου.
Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την εξέλιξη και τόνισε ότι: «Σε λίγες ημέρες η αγωνία των κατοίκων της Σκοπέλου θα τελειώσει οριστικά. Έχω από καιρό δεσμευτεί και εργάζομαι επισταμένα για την υλοποίηση της δωρεάς, της παράδοσης του ασθενοφόρου, που θα εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες συνθήκες πρόσβασης ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους των οικισμών του νησιού προσεγγίζοντας συνανθρώπους μας που θα χρειάζονται επείγουσα μεταφορά προς το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Η αξία της ανθρώπινης ζωής και ο σεβασμός στο δικαίωμα όλων για προσβάσιμη υγειονομική φροντίδα δεν μου άφησε κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Και φυσικά, στο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευαισθησία και οι χορηγοί μας, που στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης αλλά και των προσωπικών τους αξιών ένωσαν δυνάμεις, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των παροχών υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών».
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com