ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή οι καταθέσεις Στουρνάρα και Ράικου για τον Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν με επιβαρυντικά στοιχεία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, που τον κατονόμασε, αλλά και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που μίλησε για ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η διαβίβαση των δύο καταθέσεων έγινε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που έχουν εξαγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου που είχε καταγγείλει το 2016 παραιτούμενη για παρεμβάσεις τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον κατονόμασε και έδωσε στοιχεία και πραγματικά περιστατικά για τις πιέσεις που δέχθηκε όταν κατείχε το νευραλγικό πόσο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Σημειωτέον ότι η Ελένη Ράικου είχε δώσει στον Δημήτρη Παππαγγελόπουλο το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».
Μετά τη διαβίβαση και αυτών των καταθέσεων αυξάνονται τα στοιχεία κατά Παπαγγελόπουλου που είναι και το κεντρικό πρόσωπο των επικείμενων κοινοβουλευτικών ερευνών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr