Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025 11:27
ΒόλοςΤοπικά

Υποπλοίαρχος από τον Βόλο «σπάει τα κοντέρ» σε βίντεο του Ναυτικού Επιμελητηρίου






Δεν λογαριάζει από φουρτούνες και θάλασσες. Εχει βάλει στόχο να πετύχει και θα τα καταφέρει. Ο λόγος; Για την Βολιώτισσα Βασιλική Μπουμπούτελα που αποτελεί το «πρόσωπο» στο νέο σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας προσπαθώντας να προσελκύσει νέους στα ναυτικά επαγγέλματα.

Μέσα από ένα σύντομο βίντεο, η Βολιώτισσα Βασιλική Μπουμπούτελα, παρουσιάζεται στο κοινό μιλώντας για την αγάπη της, τη θάλασσα, αλλά και τις υποχρεώσεις της δουλειάς της.

Οι όμορφες εικόνες από τη θάλασσα, τα ταξίδια, αλλά και το εσωτερικού του καραβιού έχουν στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του χρήστη των κοινωνικών δικτύων, στο οποίο προβάλλεται το ολιγόλεπτο βίντεο.

«Ανακαλύψτε τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο Ναυτικό Επάγγελμα» είναι ο τίτλος των βίντεο που έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η Βασιλική Μπουμπούτελα ήταν μόνο μία από τα πρόσωπα που βλέπει κανείς επισκεπτόμενος τη σελίδα του ΝΕΕ. Η ίδια με καταγωγή από τον Βόλο έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας και εργάζεται ως υποπλοίαρχος σε ένα ακτοπλοϊκό πλοίο.

«Οσον αφορά το πλοίο τα καθήκοντά μου είναι να είμαι υπεύθυνη των πυροσβεστικών και σωστικών μέσων, ενώ όσον αφορά τη ναυσιπλοΐα είμαι υπεύθυνη, ώστε να φτάσει το πλοίο με ασφάλεια από το ένα λιμάνι στο άλλο εξηγεί με χαμόγελο η κ. Μπουμπούτελα.

Η ίδια στο βίντεο ξεναγεί τους χρήστες των δικτύων στους χώρους του πλοίου, όπου εργάζεται, αλλά και στις εργασίες που εκτελεί κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της.

«Στην ακτοπλοΐα οι ρυθμοί είναι εντονότεροι από ό, τι σε ένα άλλο ποντοπόρο πλοίο. Οι διαδρομές είναι συχνότερες και τα λιμάνια είναι σταθερά» αναφέρει η ίδια τονίζοντας ότι η διάρκεια του θαλάσσιου ταξιδιού σε ένα επιβατηγό πλοίο από ένα ποντοπόρο διαφέρει σημαντικά. «Στα ποντοπόρα η διάρκεια είναι από τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ στα επιβατικά πλοία ανάλογα με τις ανάγκες η διάρκεια μεγαλώνει» σημειώνει.

Όπως αναφέρει το σημαντικότερο κομμάτι της φοίτησης σε μία σχολή ΑΕΝ είναι το θαλάσσιο ταξίδι που κάνουν ως σπουδαστές στο 2ο εξάμηνο και στο τελευταίο.

«Εκεί μπορούμε να δούμε τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος. Θα συμβούλευα έναν νέο να γίνει ναυτικός πρώτα από όλα για τις υψηλές αποδοχές, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση. Το ναυτικό επάγγελμα έχει γρήγορη ανέλιξη, επαγγελματική σταθερότητα και πάρα πολύ όμορφα ταξίδια» τονίζει χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί ένα μέσο για την προσέλκυση σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, οι νεαροί χρήστες και εν δυνάμει φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν «από μέσα» το επάγγελμα, αλλά και να πληροφορηθούν περισσότερες πληροφορίες γι΄αυτό.

Κάτω από το κάθε βίντεο που αναρτάται από το ΝΕΕ υπάρχει σχετικός σύνδεσμος που παραπέμπει στην ιστοσελίδα του και εκεί υπάρχουν πληροφορίες για τις σχολές, τα σύγχρονα ναυτικά επαγγέλματα και τα κοινωνικά δίκτυα.