Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και με τα καύσιμα να συνεχίζουν το ράλι ανατιμήσεων, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας σε σύσκεψη που έγινε στο Ξενία ζήτησαν από υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου, καθώς ο φόβος ο τουρισμός φέτος να επηρεαστεί σημαντικά από τον πόλεμο είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Ο κ. Κοντογεώργης όπως είναι γνωστό χθες περιόδευσε στον νομό Μαγνησίας και είχε επαφές με διάφορους φορείς, ενόψει του αυριανού προσυνεδρίου της ΝΔ στη Λάρισα, όπου αναμένεται να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου, όπως είπε, να «ακουστεί» η φωνή των παραγωγικών δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό οι επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχοι κυρίως και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, μαζί με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έθεσαν τα καυτά ζητήματα που τους απασχολούν. Εκτός από το κόστος ενέργειας το οποίο ούτως ή άλλως ήταν υψηλό και τώρα αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω εξαιτίας της διακύμανσης των τιμών εξαιτίας του πολέμου, οι επαγγελματίες έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν στη φορολογία και ζήτησαν ελαφρύνσεις, διότι ο κλάδος αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης, όπως ειπώθηκε.
Στα τοπικά ζητήματα κυρίαρχα αναδείχτηκε η ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με τους επαγγελματίες να ζητούν από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να «απογειωθεί» λειτουργώντας 12 μήνες τον χρόνο αφενός και αφετέρου στη βάση αξιοποίησης νέων γραμμών στο εσωτερικό αλλά και τη διεθνή αγορά.
Επίσης ζητήθηκε να επισπευστούν τα οδικά έργα μόνιμης αποκατάστασης στο Πήλιο, μεταφέροντας την αγωνία τους ενόψει της φετινής σεζόν, ενώ ακόμη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις που έχει η αθρόα λειτουργία των airbnb, καθώς όπως αναφέρθηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει μεν αυστηροποιηθεί, όχι όμως στον βαθμό που θα έπρεπε σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου.













