Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, 2025 10:24
ΜαγνησίαΤοπικά

Ξεκίνησε η δίκη για διεθνές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στον Βόλο – Οι κατηγορούμενοι επιμένουν ότι ήρθαν για τουρισμό…






Αναβίωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα η πολύκροτη δίκη που συγκλόνισε τον Βόλο και το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2024, όταν εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στον Βόλο και στο Πήλιο. Στο εδώλιο κάθισαν πέντε προφυλακισμένοι, τρεις Ουκρανοί και δύο Ισραηλινοί, ενώ η δίκη χθες διακόπηκε μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες στα μέλη του κυκλώματος.

Η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, όποτε αναμένεται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα, οι αγορεύσεις και η απόφαση του δικαστηρίου.

Αυτό που έκανε αίσθηση δικηγόρους που παρακολούθησαν τη δίκη είναι ότι οι κατηγορούμενοι δεν τηρούν κοινή γραμμή, επιχειρώντας η κάθε πλευρά να «πέσει πιο μαλακά». Οι τρεις Ουκρανοί εμφανίζονται να επιμένουν ότι «δεν ήξεραν τι μετέφεραν», ενώ οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους ότι «τους παγίδευσαν οι Ουκρανοί» κι εκείνοι δεν είχαν σκοπό να μεταφέρουν το φορτίο στη Μέση Ανατολή.

Το πρωί της 13ης Αυγούστου 2024, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Τμήματος Βόλου και των ισραηλινών αρχών, συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε Βόλο και Πήλιο. Επρόκειτο για τέσσερις Ουκρανούς που μετέφεραν μέσα σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από την Ολλανδία 130 κιλά κεταμίνης και MDMA, και τέσσερις Ισραηλινούς που ταξίδεψαν ως «τουρίστες» για να παραλάβουν το φορτίο.

Η ποσότητα χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς επρόκειτο για τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα, με εκτιμώμενη αξία άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.