Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Συγκεκριμένα:
Πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Στον Βόλο η ημέρα ξεκινά με καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C έως 22°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 Μποφόρ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες στην περιοχή της Θεσσαλίας, σε ισχύ έως τις 12:00 EEST, και κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις από τις 12:00 έως τις 21:00 EEST.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική χώρα και τα κεντρικά ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά πιθανόν να συνοδεύονται και από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-04-2025
Γενικά άστατος αναμένεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, ενώ χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Εύβοια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ σε όλη τη χώρα, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-04-2025
‘στατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αρχικά στην Εύβοια και το κεντρικό Αιγαίο και αργότερα κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-04-2025
Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα πλην της Κρήτης, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-04-2025
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα πλην της Κρήτης όπου θα σημειωθούν λίγες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στις περισσότερες ανατολικές περιοχές θα είναι αισθητή