Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 16:34
Κόσμος

Βρετανία: Χειροπέδες σε νεαρό που πέταξε αυγά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Δείτε βίντεο


Με χειροπέδες κατέληξε ένας νεαρός άνδρας που πέταξε αυγά στον Βασιλιά Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και τη σύζυγό του, Καμίλα, ενώ χαιρετούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στο Γιορκ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο νεαρός εθεάθη να φωνάζει πως η Βρετανία «χτίστηκε πάνω στο αίμα των δούλων» λίγο πριν εκσφενδονίσει τα αυγά προς το βασιλικό ζεύγος, χωρίς πάντως να τους πετύχει.

Αστυνομικοί που ήταν παρόντες συνέλαβαν αμέσως τον διαμαρτυρόμενο, υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον Κάρολο και την Καμίλα και φώναζαν εξοργισμένοι «ντροπή σου» και «Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά».

Ο Βρετανός Βασιλιάς πάντως αντέδρασε με ψυχραιμία στο περιστατικό, κοιτάζοντας απλώς στιγμιαία κάτω για να δει τι είχε «προσγειωθεί» κοντά στα πόδια του.

Ο Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος επισκέφθηκαν το Γιορκ για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της Ελισάβετ Β’, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Μετά το συμβάν, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους της πόλης.

Η ταυτότητα του νεαρού ταραξία παραμένει άγνωστη.

Δείτε βίντεο

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>A man has been detained by police after appearing to throw eggs at the King and Queen Consort during a walkabout in York.<br><br>Latest: <a href=”https://t.co/HPqZUybwyO”>https://t.co/HPqZUybwyO</a><br><br>📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube <a href=”https://t.co/kl7x5dByzu”>pic.twitter.com/kl7x5dByzu</a></p>&mdash; Sky News (@SkyNews) <a href=”https://twitter.com/SkyNews/status/1590303376469741568?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 9, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>