Volosday.gr - Το ενημερωτικό site της Μαγνησίας > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > Τοπικά > Βόλος > Βόλτα με φαναράκια στην παραλία του Βόλου στις 15 Νοεμβρίου
Η Τοπική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ( ΠΕ.ΚΑ.ΓΕ.ΠΕ) , ο Σύλλογος Γερμανόφωνων Μαγνησίας Ιάσων και το Φροντιστήριο Γερμανικής Γλώσσας DACH- Volos προσκαλούν σε δράση – βόλτα με φαναράκια στην Παραλία του Βόλου, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 18:00. (Διάρκεια εκδήλωσης περίπου μιάμιση ώρα)
Τα παιδιά,με τους ενήλικες συνοδούς τους, θα συγκεντρωθούν μπροστά από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Μπορούν να έχουν μαζί τους και φαναράκια αναμμένα. Εκεί θα τους περιμένουν οι καθηγήτριες και οι καθηγητές γερμανικής γλώσσας, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γερμανόφωνων Μαγνησίας. Όλοι μαζί θα περπατήσουν μέχρι το άγαλμα του Ιάσωνα κρατώντας τα φαναράκια και τραγουδώντας παραδοσιακά παιδικά τραγουδάκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν , ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχουν γλυκές εκπλήξεις.
Σας περιμένουμε όλους μικρούς – μεγάλους να αναβιώσουμε αυτό το γερμανικό έθιμο, να ρίξουμε φως στη χειμωνιάτικη νύχτα χαρίζοντας χαμόγελα, αισιοδοξία και υπενθυμίζοντας, ότι αξίες όπως η αγάπη , η φιλία , η ανθρωπιά και η ανιδιοτελής προσφορά είναι η βάση μιας χαρούμενης και ευτυχισμένης ζωής.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Ομοσπονδίας Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Μαγνησία












