Δεκαπέντε ημέρες πέρασαν από τη δίκη 65χρονου άστεγου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για εξακολουθητική παρενόχληση (stalking) σε βάρος της πρώην συντρόφου του, γυναίκας υπεράνω πάσης υποψηφίας, της οποίας είχε γίνει σκιά, με αποτέλεσμα να την τρομάξει και να της δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα.
Παρά την απόφαση του δικαστηρίου τότε να τον καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή υπό τον όρο να μην την προσεγγίζει και να μην έχει κάθε είδους επικοινωνία μαζί της, εκείνος την ενόχλησε και πάλι στέλνοντάς της μήνυμα σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με το οποίο της έλεγε «αφού θέλεις να είσαι αλλού, εντάξει» προκαλώντας νέα αναστάτωση στην ίδια και στο σπιτικό της.
Η γυναίκα έκανε καταγγελία σε βάρος του, συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε ξανά στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση δικαστικής απόφασης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών εκ των οποίων οι 4 μήνες όρισε να είναι εκτιτέοι.
Παθούσα και 65χρονος είχαν ερωτικό δεσμό από το 2017 έως το 2021, όταν η γυναίκα αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σχέση και να αφιερωθεί στην οικογένειά της έχοντας εξομολογηθεί τα πάντα στον σύζυγό της.
Τότε ξεκίνησε και το μαρτύριό της. Ο 65χρονος πήγαινε στη δουλειά της, την ενοχλούσε, την επισκεπτόταν στη γειτονιά, ανέβαινε σε ταράτσες γειτονικών σπιτιών και από εκεί πετούσε πέτρες στο σπίτι της και μπαλάκια. Αναγκάστηκε ακόμη και να αλλάξει στέγη με την οικογένειά της.
Παρά τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και τον όρο ότι η εναντίον του ποινή θα είχε αναστολή εφόσον πάψει κάθε επικοινωνία μαζί της, ο κατηγορούμενος ενόχλησε με τη στάση του και τη συμπεριφορά του και πάλι με μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στη δίκη παραδέχτηκε ότι της έστειλε το μήνυμα, ενώ η παθούσα επανέλαβε ότι τον φοβάται και πως έχει ενοχλητική συμπεριφορά.
Επικράτησε ένταση ο σύζυγος της παθούσας προσέγγισε απειλητικά τον συνήγορο υπεράσπισης και απομακρύνθηκε από την αίθουσα από τη Δικαστική Αστυνομία.
Το δικαστήριο έκρινε τον 65χρονο ένοχο για παραβίαση όρου δικαστικής απόφασης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών εκ των οποίων οι 4 είναι εκτιτέοι.
Μετά τη δίκη κρατήθηκε για να οδηγηθεί στη φυλακή.













