1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:38
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Στα δικαστήρια για γάτα που πιάστηκε η ουρά της σε φάκα για ποντίκια!


Για κακοποίηση ζώου κατηγορείται ένας ιδιοκτήτης οικίας στα Αϊβαλιώτικα, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο ενοικιαστής της οικίας. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε ρητή δικάσιμο τον Οκτώβριο και οι δύο, ενοικιαστής και ιδιοκτήτης που αλληλομηνύθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης διαθέτει οικία πετρόχτιστη και μάλιστα με πέτρα Πηλίου στα Αϊβαλιώτικα, την οποία και ενοικιάζει. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο ενοικιαστής είναι φιλόζωοι και στο σπίτι υπάρχουν αρκετές γάτες, αλλά και κότες. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να έκανε επανειλημμένως παρατήρηση στον ενοικιαστή να μην τοποθετεί το φαγητό για τις γάτες πάνω στην πέτρα Πηλίου, καθώς ρουφάει το λίπος και μένουν στάμπες και λεκέδες. Οι παρατηρήσεις ήταν συνεχόμενες, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Κάποια στιγμή, ο ιδιοκτήτης, λόγω του ότι εθεάθησαν ποντίκια πέριξ της οικίας, που προσελκύονται από τα πίτουρα για τις κότες, τοποθέτησε φάκες με τυρί, με αποτέλεσμα, μία από τις γάτες της οικίας, στην προσπάθειά της να φάει το τυρί, να τραυματιστεί, καθώς πιάστηκε η ουρά της στη φάκα. Ο ενοικιαστής μήνυσε τον ιδιοκτήτη για κακοποίηση ζώου.

Χθες ο ιδιοκτήτης της οικίας οδηγήθηκε στο δικαστήριο και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε ρητή δικάσιμο.