Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 07:09
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Προφυλάκιση για το ληστή – “μισθοφόρο” που ξυλοκόπησε 60χρονο


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 43χρονος που την Παρασκευή το βράδυ επιτέθηκε με κλοτσιές σε 60χρονο επιχειρηματία στη Νέα Ιωνία και τον πέταξε έξω από το αυτοκίνητό του.

Ο κατηγορούμενος έχει βαρύ ποινικό μητρώο και δηλώνει μισθοφόρος και πως έχει πολεμήσει πειρατές στη Σομαλία και στην Ουκρανία. Απασχόλησε αστυνομικές και δικαστικές αρχές τον περασμένο Απρίλιο, όταν εισέβαλε στο σπίτι 76χρονου και του ζητούσε τα κλειδιά του δικύκλου του. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, υποστηρίζοντας πως ήταν γνωστός με το θύμα και ότι είχε εξαγριωθεί μαζί του επειδή τον είχε κατηγορήσει πως του είχε κλέψει το πορτοφόλι του.

Απολογούμενος ο 43χρονος αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες και δεν δήλωσε μετανοιωμένος για τις πράξεις
του. Είπε πως πήρε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία για άλλον λόγο, υποστηρίζοντας πως είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα. Οι ισχυρισμοί του όμως, αυτή τη φορά έπεσαν στο κενό. Μετά την απολογία του κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η ληστεία
Ο 43χρονος συνάντησε τον επιχειρηματία το μεσημέρι για να ζητήσει εξηγήσεις για δήθεν διαφορές που είχαν από αγοραπωλησία. Αδυνατώντας να κατανοήσει ο 60χρονος τι του έλεγε ο δράστης, του ζήτησε να μεταβούν από κοινού με το αυτοκίνητό του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και να επιλύσουν εκεί τις διαφορές τους.

Ο 43χρονος τον ακολούθησε, όμως, όπως αποδείχτηκε, είχε άλλα σχέδια. Ενώ συνεχιζόταν ο μεταξύ τους διαπληκτισμός, έθεσε εκτός λειτουργίας το όχημα του παθόντα, ακινητοποιώντας το και ακολούθως χτυπώντας τον με κλοτσιές τον ώθησε έξω από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια έκατσε στη θέση του οδηγού και απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η παλαιότερη υπόθεση
Στις 5 Απριλίου ο 43χρονος εισέβαλε στο σπίτι 76χρονου και απαίτησε από τον ηλικιωμένο να του δώσει τα κλειδιά του δικύκλου του. Οταν εκείνος αρνήθηκε, του επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο, του άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό και τράπηκε σε φυγή. Ο ίδιος έλεγε πως είχε επαφές με το θύμα επειδή δήθεν θα αγόραζε δίσκους του.