Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026 18:59
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Πήρε μαχαίρι να σφαχτεί μπροστά στα μάτια των γονιών της – «Να τελειώσει το μαρτύριό μου», έλεγε






Αρπαξε μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας, το έβαλε στο λαιμό της και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια των γονιών της. «Ηθελα να τελειώσει το μαρτύριό μου», είπε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου οδηγήθηκε έχοντας χαρακιές στο λαιμό και στα χέρια και σημάδια κάτω από τα μάτια της, μία 36χρονη Βολιώτισσα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά αλλά και ψυχιατρικής φύσης προβλήματα.

Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε το μεσημέρι, στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου οδηγήθηκε η 36χρονη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο πατέρας της, στον απόηχο του επεισοδίου που έγινε στο σπίτι τους την περασμένη Τρίτη και κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε και ο ίδιος στην προσπάθειά του να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια της κόρης του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ακούγοντας την κατάθεση του πατέρα της, η 36χρονη επαναστάτησε πολλές φορές. «Ψέματα λέει», τον διέψευδε. «Δεν μπορώ να ακούω τα ψέματά του», έλεγε και σηκωνόταν από το εδώλιο της κατηγορούμενης με αποτέλεσμα να δεχθεί επιπλήξεις τόσο από την έδρα του δικαστηρίου όσο και από αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τη συνετίσουν.

Η 36χρονη είναι τοξικομανής και το τελευταίο διάστημα ζούσε με σύντροφό της στην Κατερίνη. Ηρθε στον Βόλο μέσα στον Δεκέμβριο για να δει την κόρη της που μεγαλώνει με τους γονείς της και η μητέρα της δέχθηκε να τη φιλοξενήσει για κάποιες ημέρες. Ο πατέρας της όμως αντέδρασε και έφυγε. Πήγε στο σπίτι που έχει στο χωριό του.

Την περασμένη Τρίτη εκείνος ήταν καθ’ οδόν για Βόλο, όταν, όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τη σύζυγό του. «Ελα γρήγορα κινδυνεύω, μου είπε η σύζυγός μου», κατέθεσε ο πατέρας στα δικαστήρια, περιγράφοντας ότι η κόρη του ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν η μητέρα της δεν της έδωσε τα χρήματα που ζητούσε. «Βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ απειλούσε να κάνει κακό και στη μάνα της», είπε αναφέροντας ότι πολλές φορές έχει επιχειρήσει να τη βοηθήσει να αποτοξινωθεί αλλά και να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική για να λάβει βοήθεια. «Δεν μπορούμε να το χειριστούμε άλλο. Κινδυνεύουμε», έλεγε ο πατέρας δηλώνοντας ότι επιθυμεί την καταδίκη και τη φυλάκιση της κόρης του για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Ο ίδιος όταν επέστρεψε στο σπίτι υποστήριξε ότι την είδε να κρατάει μαχαίρι και να απειλεί να αυτοκτονήσει και όταν ο ίδιος επιχείρησε να της το αρπάξει για να μην κάνει κακό στον εαυτό της, τραυματίστηκε. Εφυγε από το σπίτι και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Αστυνομικοί συνέλαβαν την 36χρονη, η οποία φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει και στο κρατητήριο, με ένα ξυραφάκι φρυδιών που είχε στην τσέπη της, όπως η ίδια είπε στο δικαστήριο όταν ρωτήθηκε για τα εμφανή σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στα χέρια της.

Η 36χρονη δήλωσε ότι είναι από τα 15 μπλεγμένη με ναρκωτικά και ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για τα ψυχιατρικά νοσήματα που πάσχει. «Δεν απείλησα ποτέ τον πατέρα μου ούτε τη μητέρα μου. Το μόνο για το οποίο απείλησα, ήταν να κάνω κακό στον εαυτό μου. Να τελειώσει το μαρτύριό μου», έλεγε.

«Ο πατέρας μου δεν έχει κανένα αίσθημα αγάπης για μένα. Με θεωρεί απειλή. Όταν πήρα το μαχαίρι με προέτρεψε να πηδήξω από το παράθυρο», ισχυρίστηκε.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής σε απόπειρας ενδοοικογενειακής παράνομης βίας και την έκρινε ένοχη, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών. Διέταξε έκτιση δύο μηνών και αναστολή για το υπόλοιπο της ποινής, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή. «Θα αυτοκτονήσω αν πάω φυλακή. Δεν θέλω να έχω σχέση με τους γονείς μου αλλά δεν θέλω να πάω φυλακή», φώναζε στο δικαστήριο.