Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:51
ΜαγνησίαΤοπικά

Βόλος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τα θύματα των Τεμπών


Στους ιερούς ναούς της Μαγνησίας στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες την Τετάρτη.
Οι καμπάνες θα χτυπήσουν 57 φορές πένθιμα στη Μαγνησία όσοι και οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Με σχετική εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ενημερώνει σχετικά όλες τις Μητροπόλεις για αυτή την πρωτοβουλία μετά από σχετικό αίτημα που έγινε δεκτό της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει τα εξής:

«Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο.

Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών…

Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία.