1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 20:47
ΜαγνησίαΤοπικά

Βόλος: Πατέρας και γιος θύματα απάτης – Πως τους «έφαγαν» 10.500 ευρώ


Είκοσι επτά και δεκαοχτώ μήνες αντίστοιχα για απάτη τελεσθείσας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε έναν άντρα και μια γυναίκα από τον Βόλο. Οι δυο τους είχαν στήσει μια καλοστημένη κομπίνα και με πρόφαση τα δάνεια ΕΣΠΑ τηλεφωνούσαν στα θύματα τους, πείθοντας τα να καταβάλλουν μεγάλα ποσά ως αρχικό κεφάλαιο.

Τον Ιούνιο του 2020 τηλεφώνησαν στο θύμα τους και τον ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο ΕΣΠΑ που είχαν ζητήσει από την τράπεζα ύψους 46.250 ευρώ. Του ζήτησαν να καταβάλει το 1/6 του ποσού, δηλαδή 7.000 ευρώ. Το θύμα αμέσως πείστηκε γιατί του συστήθηκε ως «ο Γιώργος» από την τράπεζα που συνεργάζονταν στον Αλμυρό και επειδή έμοιαζε η φωνή του, δεν του άφησε αλλά περιθώρια από το να τον εμπιστευτεί και να καταβάλλει τα χρήματα σε δυο δόσεις σε λογαριασμό που του υπέδειξε. Στην αρχή μετέφερε το χρηματικό ποσό που είχε σε άλλη τράπεζα, ύψους 2.000 ευρώ καταθέτοντας μετά από λίγες μέρες τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ με τραπεζικό έμβασμα, πιέζοντας τον γιατί έληγε η… προθεσμία. Στην συνέχεια όμως ζήτησε από το θύμα το τηλέφωνο του πατέρα του, καθώς ήταν στο όνομα του τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέθετε η οικογένεια. Μιλώντας εκ νέου με τον πατέρα του θύματος, τον έπεισε και εκείνον να καταβάλει αλλά 3.500 ευρώ την ίδια μέρα.

Τότε λοιπόν τα δυο θύματα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και μετέβησαν στο Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού όπου εξήγησαν τι συνέβη. Ο αξιωματικός υπηρεσίας τηλεφώνησε στον υποτιθέμενο υπάλληλο της τράπεζας όπου με ειρωνεία του απάντησε ο κατηγορούμενος «εάν εσύ είσαι αξιωματικός, εγώ είμαι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης». Η συμμετοχή της γυναίκας επιβεβαιώνεται καθώς το πόσο των 10.500 ευρώ κατατέθηκε εξ ολοκλήρου στο δικό της λογαριασμό και τους επιβλήθηκαν πέρα από την ποινή, δικαστικά έξοδα 1.000 ευρώ.