Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 05:08
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Εχασε λεφτά στο… λεπτό από αγγελίας για πώληση σόμπας


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα ιδιότητα, εκτός κι αν ο δράστης καταθέσει χρηματικό ποσό 350 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 30χρονο για υπόθεση απάτης από πρόθεση. Ο 30χρονος δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην για υπόθεση του 2021, όταν μέσω συστήματος γρήγορης συναλλαγής, ο ένας μετά τον άλλο, θύματα επιτηδείων έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να… ελαφραίνουν.

Το θύμα του 30χρονου είχε βάλει αγγελία σε γνωστό ιστότοπο που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του αυτοκινήτου. Διέθετε προς πώληση μία σόμπα έναντι ποσού 350 ευρώ.

Ο 30χρονος τηλεφώνησε στον αριθμό που έδινε το θύμα, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να την αγοράσει και συμφώνησε στο ποσό που ζητούσε ο πωλητής.

Του ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε γρήγορη συναλλαγή. Μέσω του συστήματος, ο δράστης αντί να καταθέσει 350 ευρώ, αφαίρεσε το συγκεκριμένο ποσό από τον λογαριασμό του θύματος και εξαφανίστηκε.

Το θύμα κατήγγειλε το συμβάν. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε παραμένει όμως ασύλληπτος και χθες δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην.

Θα βγει ένταλμα σύλληψής του και μόλις συλληφθεί θα κληθεί να εκτίσει την ποινή του ακόμη κι αν ασκήσει έφεση, εκτός κι αν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.