Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 07:09
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Αρπαξαν από σεντούκι 82χρονης 17.000 ευρώ!






Με τη μέθοδο της απασχόλησης και ότι πουλάνε κουβέρτες, δύο άνδρες, Έλληνες σύμφωνα με τους παθόντες, μπήκαν στη μονοκατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στον Βόλο και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ…
Για πολλοστή φορά ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα απατεώνων που αφού τους έριξαν το «δόλωμα» για αγορά κουβερτών, τους έπεισαν να τους αφήσουν να μπουν σπίτι τους κι ενώ το ζευγάρι των ηλικιωμένων ήταν απασχολημένο, οι δύο δράστες φέρεται να τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ…
Η κλοπή φέρεται να έγινε στις 11 Μαΐου, μεταξύ 5-6 το απόγευμα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού στον Βόλο. Οι δύο δράστες χτύπησαν την πόρτα της μονοκατοικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού, τους άνοιξε η 82χρονη σύζυγος και της είπαν, αν ενδιαφέρεται, να αγοράσει κουβέρτες. Η 82χρονη τους είπε να περάσουν μέσα και κατευθύνθηκε στην τραπεζαρία, ενώ εκείνη την ώρα έκανε την εμφάνισή του και ο ηλικιωμένος σύζυγός της. Του είπε ότι ήθελε να αγοράσει κουβέρτες κι εκείνος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατευθύνθηκε σε ένα σεντούκι, απ’ όπου έβγαλε χρήματα, για να τους πληρώσει. Οι δύο δράστες φέρεται να είδαν από που ο ηλικιωμένος πήρε χρήματα και ο ένας εξ αυτών άρχισε να απασχολεί το ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ ο άλλος άρπαξε από το σεντούκι το χρηματικό ποσό που υπήρχε εκεί. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνον αργότερα, όταν κατάλαβαν ότι τα χρήματα είχαν «κάνει φτερά» από το σεντούκι. Υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, διενεργήθηκε αστυνομική προανάκριση, αλλά τελικά αυτή δεν κατέληξε πουθενά και έτσι η Εισαγγελία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο…
Μόλις προχθές το τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικάσει ερήμην έναν Βολιώτη, για απάτη και κλοπή εις βάρος 82χρονης στις Αλυκές Βόλου.

Η Αστυνομία συνιστά στους ηλικιωμένους:
-Να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
-Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλούν με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
-Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
-Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
-Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.).
-Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση
απόπειρας απάτης σε βάρος τους.