Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 20:25
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του ότι θα τη σκοτώσει


Συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 38χρονο που κατηγορούνταν ότι απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του πως θα τη σκοτώσει, ενώ η παθούσα κατέφυγε για προστασία στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών,

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για απειλή και εξύβριση και του επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή υπό τον όρο να εμφανίζεται ο καταδικασθείς κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να μην πλησιάζει το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Επίσης του επιβλήθηκε ο όρος, να έχει επικοινωνία με το 18 μηνών βρέφος-παιδί του, μέσω των συγγενών του, εφόσον κατέθετε έφεση, όπως και έπραξε.

Ο 38χρονος κατηγορούνταν πως την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου είχε μεταβεί στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, στη Ν. Ιωνία, όπου η τελευταία διαμένει με τα τέσσερα παιδιά της, από τα οποία το μεγαλύτερο είναι κορίτσι 17 ετών και το μικρότερο βρέφος 18 μηνών.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η εγκαλούσα, ο 38χρονος έβριζε και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ παλαιότερα, φέρεται να την είχε απειλήσει με τσεκούρι και μάλιστα του το είχε πάρει από τα χέρια η κόρη του…

Η 35χρονη φέρεται να είχε προσφύγει για βοήθεια και στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών πριν δύο χρόνια, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι τα επεισόδια ήταν συχνά παλαιότερα. Ο 38χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι η εν διαστάσει σύζυγός του τον κατηγορεί, επειδή τον ζηλεύει, καθώς παλαιότερα είχε ερωμένη. Παρούσα στην ακροαματική διαδικασία ήταν και η 17χρονη κόρη τους.