Χωρίς κατηγορία

Βόλος: 23χρονη μετά την απεξάρτηση ζητεί την επιμέλεια του παιδιού της

Διαφορετική υπόθεση συζητήθηκε χθες με τη διαδικασία των οικογενειακών διαφορών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο εξέτασε την αίτηση 23χρονης Βολιώτισσας, που ζητεί την επιμέλεια του παιδιού της, ηλικίας 5,5 ετών.

Η γυναίκα φέρεται να έμπλεξε με τα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία και να παρέμεινε μακριά από το παιδί της το 2016 με δικαστική απόφαση. Ο πατέρας της, ηλικίας περίπου 55 ετών, μεγαλώνει το τέκνο της με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά του και όλα αυτά χρόνια μεριμνά για τη φροντίδα του, ώστε να μεγαλώνει μακριά από προβλήματα.

Ομως, σήμερα η 23χρονη φέρεται να είναι καλά στην υγεία της. Εδωσε τη μάχη κατά των ναρκωτικών και φέρεται να κατάφερε να απεξαρτηθεί. Δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για το μεγάλωμα παιδιού και την ανατροφή του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα της 23χρονης που ενημέρωσε ότι η κόρη της έχει προχωρήσει τη ζωή της και έχει φτιάξει δική της οικογένεια. Εχει παντρευτεί και έχει φέρει στον κόσμο άλλο ένα παιδί που μεγαλώνει η ίδια με τον σύζυγό της.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι το εγγόνι της καλό είναι να γυρίσει στη μητέρα του, καθώς εκείνη έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της και σήμερα είναι καλά στην υγεία της.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε άλλη μία μάρτυρας, η οποία αναφέρθηκε στην επιφυλακτικότητα που έχει ο πατέρας της 23χρονης να της δώσει το παιδί. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι η μετάβαση του ανήλικου τέκνου από το ένα οικογενειακό περιβάλλον στο άλλο πρέπει να γίνει ομαλά, ώστε να μη διαταραχθεί ο ψυχικός του κόσμος.

Οι υποθέσεις επιμέλειας τέκνων εν μέσω κρίσης απασχολούν όλο και πιο τακτικά τα δικαστήρια. Πρόσφατα η Εισαγγελία Βόλου αφαίρεσε την επιμέλεια τριών παιδιών από 36χρονη Βολιώτισσα, μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση και τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβε τελικά η γιαγιά που προθυμοποιήθηκε να τα φιλοξενήσει προσωρινά.

Η απομάκρυνση παιδιού από τη μητέρα του γίνεται εφόσον κρίνεται ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις και διαπιστώνεται ακαταλληλότητα. Ομως και για την επιστροφή ενός παιδιού στους γονείς του πρέπει και πάλι να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις εφόσον στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι υπήρξαν προβλήματα.