1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 20:34
Βόλος

Βιωματικά εργαστήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου


Δύο βιωματικά εργαστήρια πραγματοποίησε Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κύριο Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, στο 2ου Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου – «Βαρνάλειο». Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις Ε1-Ε2 και Στ1-Στ2, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Δασκαλοθανάση.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου επισκέφθηκαν το σχολείο στις 03 Φεβρουαρίου 2023 και πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια. Οι κ.κ. Ζωή Γώγου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός συνεργάστηκαν με τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Στ’ Τάξης αναπτύσσοντας το θέμα «Αλλαγές στην Εφηβεία», με δουλειά σε μικρές ομάδες, συζήτηση στην ολομέλεια και χρήση εικαστικών μέσων.

Επίσης, οι κ.κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Μυλωνάκη Μαρία Αγγελική, Ψυχολόγος, συνεργάστηκαν με τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε’ Τάξης αναπτύσσοντας το θέμα της «Ενίσχυσης της Αυτοεκτίμησης», με ατομική και ομαδική εργασία, συζήτηση στην ολομέλεια και χρήση εικαστικών μέσων.