ΒόλοςΤοπικά

Βελτιώθηκε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα

Βελτίωση παρουσίασε η υγεία του βαρυποινίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας την περασμένη Πέμπτη όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να επανεξεταστεί το αίτημά του για χορήγηση άδειας από άλλο δικαστικό συμβούλιο Βόλου.

Ο 60χρονος πολυισοβίτης βγήκε από τη ΜΕΘ και μετακινήθηκε σε θάλαμο στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς, ο Κουφοντίνας άρχισε να σιτίζεται με τσάι και τώρα του χορηγούνται σούπες και υγρά. Τι επόμενες μέρες ο οργανισμός του θα είναι σε θέση να δεχτεί και στερεές τροφές.

Οι εργαστηριακές του εξετάσεις έχουν αρχίσει να βελτιώνονται στις παραμέτρους που είχε παρουσιάσει επιπλοκές λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας, ενώ εξακολουθεί να λαμβάνει ηλεκτρολύτες. Ο ίδιος ο πολυισοβίτης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα γίνει καλά και έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος πολυισοβίτης είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 2 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εισαγγελικό βέτο στο αίτημα χορήγησης της άδειάς του από τις φυλακές. Μετά τη θετική απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Άρειου Πάγου που την περασμένη Πέμπτη έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της εισαγγελέα Ξένης Δημητρίου, το δικαστικό συμβούλιο Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει με διαφορετική σύνθεση και να επανεξετάσει το αίτημά του.

Ο πολυισοβίτης σταμάτησε την απεργία πείνας την Πέμπτη που έγινε γνωστή και η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Άρειου Πάγου.