ΘεσσαλίαΤρίκαλα

Βαριά καμπάνα στην “κουνιάδα” για την πρωτοφανή υπόθεση κλοπής 4.600 λιρών στα Τρίκαλα

Καταδικάστηκε η γυναίκα, κουνιάδα του παθόντα, που κατηγορούνταν για «κλοπή των λιρών» από συγγενή της. Αθώοι οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η δίκη που κράτησε ένα τρίμηνο με συνεχείς εντάσεις και διακοπές, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υπόθεση κρατάει από το 2011 και είχε προκαλέσει σούσουρο μεγάλο λόγω, του ιλιγγιώδους ποσού των 4.600 λιρών (περίπου 1.700.000 €) και της… ίντριγκας, καθώς κατηγορούνταν συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη πολλών γνωστών εταιρειών της Ελληνικής αγοράς, για κλοπή των λιρών.

Το Δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχη την κατηγορούμενη επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κλοπή των λιρών και 6 για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Κατά συγχώνευση η συνολική κάθειρξη ανήλθε στα 13 χρόνια, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της μια φορά το μήνα.  Τα χρήματα και οι λίρες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Τα τρία της παιδιά, καθώς και οι Τρικαλινοί χρυσοχόοι αθωώθηκαν.

Δικηγόρος πολιτικής Αγωγής παρέστη ο Δημήτρης Σαμαρτζής, της καταδικασθείσας ο κ. Χρυσοφώτης εξ Αθηνών και των Τρικαλινών χρυσοχόων οι Κώστας Τσόγκας και Γιώργος Παναγιώτου.