MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Βαράει διάλυση η “Καπουλομάδα” – Η θυγατέρα διέγραψε την Σόνια Χαρανά και τον Β. Ζαχείλα

Τη διαγραφή των δημοτικών συμβούλων Σόνιας Χαρανά και Βασίλη Ζαχείλα, αποφάσισε η δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Βόλου «Βόλος-Έξυπνη πόλη» σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχθες Παρασκευή. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, διευκρικρινίζεται ότι ο κ. Ζαχείλας, αν και είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί ουδέποτε έπραξε κάτι τέτοιο, ενώ δεν έδωσε και ποτέ εξηγήσεις, παρά διέκοψε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον συνδυασμό. Επίσης Καταλογίζεται στη Σόνια Χαρανά, ότι στις δημαιρεσίες που έγιναν, δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε γίνει για την ψήφιση συγκεκριμένων προσώπων στις επιτροπές και δεν ψήφισε τον εαυτό της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης, έχει ως εξής:

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Βόλο, οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΒΟΛΟΣ-ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ»
αφού έλαβαν υπόψη τους τα εξής :

1. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 5 του ν. 3852/2010 εάν η Δημοτική Παράταξη έχει τουλάχιστον τρία μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί Σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.

2. Την διάταξη του αρ. 18 παρ. 1 του ν. 3852/2010 «[η εκλογή δημάρχου, δημοτικών συμβούλων……γίνεται κατά συνδυασμούς….]»

3. Σε αντιστοιχία με το προϊσχύσαν δίκαιο (ν. 3463/2006), η διαδικασία εκλογής δημάρχου, δημοτικών συμβούλων κλπ, λαμβάνει χώρα αποκλειστικά κατά συνδυασμούς, ώστε το εκλογικό σώμα να επιλέγει με βάση το πρόγραμμα, το πρόσωπο του επικεφαλής, αλλά και το σύνολο των προσώπων που απαρτίζουν το συνδυασμό και την δυνατότητα της μεταξύ τους συνεργασίας (ΣτΕ 78/2015 και ΣτΕ 3156/2000)

4. Την εγκύκλιο 33771/2018 του ΥΠΕΣ

5. Ο κ. Β. Ζαχείλας αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, διένειμε ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. με το εξής περιεχόμενο : «[Μετά την ορκωμοσία και την έναρξη της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, γεγονός που περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα και την οικογένειά μου, αφού μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη μου, θέλω να ανακοινώσω την απόφασή μου, να λειτουργήσω ως ανεξάρτητος σύμβουλος, στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, με την πίστη και την αφοσίωσή μου, θα καταστήσει αποτελεσματικότερη την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο από την 1η Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά την εκλογή του νέου προεδρείου, θα υποβάλλω και επίσημα την δήλωση ανεξαρτητοποίησης]».

6. Ωστόσο παρά την ως άνω εκπεφρασμένη δημόσια δήλωση του, ο κ. Ζαχείλας δεν έχει υποβάλλει ακόμη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, ενώ δεν έχει παράσχει και κάποια εξήγηση κυρίως στους ψηφοφόρους της παράταξης μας, που τον οδήγησαν σε αυτή του την ανακοίνωση. Τέλος έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με το συνδυασμό μας από την πρώτη μέρα εκλογής του και έχει απουσιάσει από ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης μας.

7. Η κα Χαρανά – Μπασδάνη Σόνια – Φωτεινή κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στη 1-9-2019 με θέμα τις δημαιρεσίες για την συγκρότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αν και ήταν υποψήφια εκ μέρους της παράταξης μας και ενώ υπήρχε ήδη απόφαση μας να ψηφιστούν εξίσου τα δύο προτεινόμενα μέλη, δηλ. η ίδια και η κα Μήτρου, φαίνεται, (αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα από το επίσημο κανάλι του Δήμου Βόλου όπου καταγράφονται δημόσια οι συνεδριάσεις) να μην ψήφισε τον εαυτό της.
Αυτό είχε ως συνέπεια, να παρουσιάζεται και να αυτοπροβάλλεται η ίδια στα Μ.Μ.Ε. ως αδικημένη, θύμα και προϊόν άλλων διεργασιών και συναλλαγών, τα οποία ωστόσο ουδέποτε υπήρξαν. Περαιτέρω η ίδια ουδέποτε παρείχε εξηγήσεις για την στάση της, ενώ έως και σήμερα καλλιεργεί ένα κλίμα στα Μ.Μ.Ε. περί ανεξαρτητοποίησης της, θέτοντας έτσι την παράταξη σε ομηρία. Περαιτέρω έως και σήμερα, δεν παρουσιάζεται σε συνεδριάσεις της δημοτικής μας παράταξης.

8. Το γεγονός ότι η κα Χαρανά – Μπασδάνη Σόνια – Φωτεινή δεν μετέχει στις συνεδριάσεις της δημοτικής μας παράταξης, δεν επιδεικνύει διάθεση για προσφορά όπως επιτάσσει ο ρόλος που τις ανέθεσαν οι συνδημότες μας που την τίμησαν με τη ψήφο τους και απασχολεί τις παραπολιτικές στήλες με τις προσωπικές της επιδιώξεις, θέματα δηλαδή ανούσια για εμάς, την πόλη και τους συνδημότες μας.

9. Το γεγονός ότι οι ως άνω δύο με δηλώσεις, ανακοινώσεις και διαρροές στα Μ.Μ.Ε., προσβάλλουν το συνδυασμό «ΒΟΛΟΣ – ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» και το σύνολο των υποψηφίων που συμμετείχαν σε αυτόν και οι οποίοι συνεχίζουν να συνεργάζονται για το κοινό όφελος της πόλης μας.

10. Την διαπίστωση αδυναμίας συνεργασίας με τους ανωτέρω και το γεγονός ότι από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, θέση την οποία τους πρόσφεραν οι συνδημότες μας ως υποψηφίους του συνδυασμού «ΒΟΛΟΣ – ΕΞΥΠΝΗ» επέδειξαν μόνο «έργα» παραπολιτικής και πολιτικού παρασκηνίου

11. Την ανάγκη άσκησης με επιμέλεια των καθηκόντων μας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και όχι την ενασχόληση μας με προσωπικά ζητήματα του καθενός

12. Το γεγονός ότι οι ως άνω δύο ευθαρσώς βάλουν κατά του συνδυασμού που εργάστηκε συλλογικά για να κατέχουν αυτοί οι δύο τις θέσεις δημοτικών συμβούλων

13. Το γεγονός ότι ο κόσμος τους εξέλεξε για να εργαστούν σύμφωνα με τις αρχές και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού για το καλό της πόλης και οι ίδιοι απασχολούν μόνιμα την κοινή γνώμη με πολιτικά «παιχνίδια» για την προσωπική τους προβολή

14. Την διαλογική συζήτηση που επακολούθησε
αποφάσισαν τα εξής
Με ψήφους : 6 ΥΠΕΡ : -.ΚΑΤΑ : – ΑΠΩΝ : -ΛΕΥΚΑ
1. Την διαγραφή, από την δημοτική παράταξη του ΖΑΧΕΙΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2. Την διαγραφή, από την δημοτική παράταξη της ΧΑΡΑΝΑΣ ΣΟΝΙΑΣ – ΦΩΤΕΙΝΗΣ
3. Την κοινοποίηση της παρούσας στους κ.κ. Ζαχείλα Βασίλειο, Χαρανά – Μπασδάνη Σόνια – Φωτεινή και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Γεώργιο Μουλά.

Τα μέλη της παράταξης

1. Θεολόγης Διαμαντένιας
2. Χαράλαμπος Ζάχος
3. Χριστόφορος Ιγγλέσης
4. Νάνσυ Καπούλα
5. Βίκυ Μήτρου
6. Στέργιος Φάτσης

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com