1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 02:45
Κόσμος

Τρόμος στο Μίτσιγκαν: 8 τραυματίες ανάμεσά τους και δύο παιδιά από πυροβολισμούς σε πάρκο – Αυτοκτόνησε ο δράστης


Πανικός επικράτησε στο πάρκο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν των ΗΠΑ όταν άγνωστος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας αρκετά άτομα.

Όπως ανέφερε ο Σερίφης της περιοχής από το περιστατικό πάρκο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν υπάρχουν οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Μάλιστα το ένα παιδί, ένας οκτάχρονος, δέχθηκε τη σφαίρα στο πρόσωπο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί βρέθηκε ένα όπλο και τρεις άδειοι γεμιστήρες, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε 28 φορές πριν φύγει από το σημείο.

Ο δράστης μετά το περιστατικό κρύφτηκε σε ένα κοντινό σπίτι και μετά από λίγη ώρα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ δήλωσε μέσω X «συγκλονισμένη» για το mass shooting —επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης— στο Ρότσεστερ Χιλς.

Οι ΗΠΑ, χώρα όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι (περίπου 400 εκατομμύρια), πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για τη διάδοση και την χαρακτηριστική ευκολία απόκτησής τους, με δεκάδες χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο, κι οι προσπάθειες να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι συνήθως πέφτουν σε τοίχο με δεδομένη την επιρροή του λόμπι της οπλοκατοχής στο Κογκρέσο.