Κόσμος

Τρόμος στην Αυστραλία: Σέρφερ δέχθηκε επίθεση καρχαρία – Γλίτωσε γρονθοκοπώντας το κήτος στο ρύγχος [βίντεο]

Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας σέρφερ στην Αυστραλία, που δέχθηκε επίθεση καρχαρία και κατάφερε να γλιτώσει από τα σαγόνια του χτυπώντας τον δύο φορές στο ρύγχος.

Ο 23χρονος Ντίλαν Νακάς από τη Γαλλία, έκανε σέρφινγκ το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία Μπελ στο Torquay της Βικτόρια, όταν δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία.

Βίντεο δείχνει τον γενναίο νεαρό να απομακρύνεται με την σανίδα του με ελαφρά τραύματα, αφού κατάφερε να σώσει τη ζωή του.

Ένας ντόπιος σέρφερ, ο Μάθιου Σεντουνάρι, έσπευσε να βοηθήσει τον Νακάς, όταν άκουσε τις φωνές του, αγνοώντας, όπως είπε στο αυστραλιανό δίκτυο Nine News τι συνέβαινε: «Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως έκανε κάποια πλάκα, αλλά είδα το πτερύγιο του καρχαρία και κατάλαβα». Οι δύο άνδρες προχώρησαν μέχρι την ακτή την ώρα που ο καρχαρίας συνέχιζε να κάνει κύκλους γύρω τους.

Παρά την περιπέτειά του ο ατρόμητος Γάλλος δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στη θάλασσα για το αγαπημένο του χόμπι. «Έδωσα μάχη μαζί του [με τον καρχαρία] και όλα είναι εντάξει. Είμαι ζωντανός. Σε μια εβδομάδα, όταν θα είναι καλά το πόδι μου θα πάω για σέρφινγκ στο ίδιο σημείο», είπε.

Ο Γκρέιαμ Μπλέιντ βιντεοσκοπούσε έναν άλλο φίλο του που έκανε σέρφινγκ την ώρα του παρ’ ολίγον μοιραίου συμβάντος, όταν άκουσε τις κραυγές. Έστρεψε την κάμερά του προς το σημείο και κατάφερε να καταγράψει τον καρχαρία να ακολουθεί από κοντά τον Νακάς και τον Σεντουνάρι, καθώς έβγαιναν προς την ακτή. Ο τελευταίος αποκάλυψε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο κοντά τους ήταν ο καρχαρίας μέχρι που είδε αργότερα το βίντεο…

 

 

Πηγή: iefimerida.gr