Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:07
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ – «Ύποπτα παιχνίδια» λέει η Αθήνα


Κάθε μέσο χρησιμοποιεί η Τουρκία για να συντηρεί και να υποδαυλίζει την ένταση με την Ελλάδα, στήνοντας προβοκάτσιες και μη διστάζοντας – κάθε άλλο μάλιστα – να χρησιμοποιεί fake news.

Ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και το νέο «επεισόδιο» με τη δήθεν σύλληψη Έλληνα – πρόκειται στην πραγματικότητα για Σύρο που ζει στην Ελλάδα – πράκτορα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα πολλοί τουρκικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, με σχεδόν πανομοιότυπα δημοσιεύματα, ισχυρίζονται πως συνελήφθη από την Τουρκική MIT «Έλληνας υπήκοος που ονομάζεται Muhammed Amar Ampara» και ο οποίος φέρεται να είναι «πράκτορας της ΕΥΠ».

Γράφει για παράδειγμα η Yeni Safak:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από πηγές ασφαλείας, η MIT μετά από έρευνα αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara ως κατάσκοπο στην Τουρκία.

Διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας κατάσκοπος Ampara συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και ασχολούνταν με κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό τον μανδύα του εμπόρου».

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος και το NTV, αναφέρει πως «διαπιστώθηκε ότι ο Ampara, ο οποίος συνελήφθη μετά από την επιχείρηση της MIT, συγκέντρωνε πληροφορίες για τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Διεξήγαγε κυρίως έρευνα για Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν το FETO (σσ την οργάνωση του Γκιουλέν που ο Ερντογάν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016), σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΠ».

Αρμόδιες πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Newsit.gr χαρακτήριζαν «χοντροκομμένο fake news» της Τουρκίας τον ισχυρισμό περί «Έλληνα πράκτορα που συνελήφθη από την MIT», που προφανώς εντάσσεται στην – ανεπιτυχή – προσπάθεια της Άγκυρας να «εκθέσει» την Ελλάδα.

Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα του A-Haber που και αυτό – όπως και τα προηγούμενα – έχουν φωτογραφία του «Έλληνα πράκτορα».