Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024 11:49
Κόσμος

Τουρκία: «Στα ύψη η τιμή των σκυλοτροφών διότι καταναλώνονται από τους ανθρώπους»


Η εθελόντρια φροντίδας αδέσποτων ζώων Μπουσρά Οζτσετίν (φωτογραφία, επάνω), στην Τουρκία, περιγράφει σε στελέχη του κόμματος ΙΥΙ (το αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ), την αιτία εκτόξευσης της τιμής των σκυλοτροφών….

«Ο λαός πεινάει»

«Εχουμε μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, η τροφή που εμείς πριν 3-4 μήνες αγοράζαμε για να τη μοιράσουμε στα αδέσποτα έναντι μιας λίρας το κιλό, τώρα την αγοράζουμε 7,5 λίρες», ακούγεται να λέει η Μπουσρά Οζτσετίν, σε βίντεο που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα karar.com.

Οσο για την αιτία; Η ίδια απαντά: «Αυξήθηκε η ζήτηση και από τους ανθρώπους, άρχισαν και οι άνθρωποι να αγοράζουν».

Και συνεχίζει: «Ο λαός πεινάει. Δεν μπορούν πια να αγοράσουν, δεν τους φτάνουν και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν κρέας πουλερικών, τρώνε αυτά στο σπίτι τους.

»Επειδή δηλαδή άρχισαν οι άνθρωποι να αγοράζουν για τους ίδιους αυτά που παίρναμε εμείς για τα σκυλιά, δεν απέμεινε τίποτε να δώσουμε στα ζώα».

«Κάτω από το κρεβάτι»

Σε άλλο ρεπορτάζ, στο Yol TV, γυναίκα περιγράφει τη φτώχεια που βιώνει: «Τον Δεκέμβριο, 4-5 φορές χρησιμοποιούσα τον φούρνο και σιδέρωνα.

»Τώρα, αυτά που είναι για σίδερο, συγχώρα με, άλλα τα βάζω κάτω από το κρεβάτι και έτσι τα σιδερώνω, σαν την παλιά την πέτρινη εποχή».

Και συνεχίζει: «Καλά, τον καυστήρα δεν τον καίμε και κρυώνουμε, τώρα έρχομαι από το νοσοκομείο καθώς είμαι άρρωστη.

»Την εβδομάδα 4-5 φορές σιδέρωνα και δούλευα και τον φούρνο, ενώ τώρα τον Ιανουάριο καθόλου, ούτε σιδέρωσα, ούτε χρησιμοποίησα τον φούρνο, αλλά πάλι ήρθε λογαριασμός 265 λίρες».

https://twitter.com/i/status/1491395030996729857

 

Πηγή: tourkikanea.gr