Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 04:51
Άλλες Ειδήσεις

Το ‘πε και το ‘κανε: Ο Μασκ χρεώνει 8 δολάρια την επαλήθευση λογαριασμών στο Twitter


Ο Έλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ανακοίνωσε σήμερα με μια ανάρτησή του ότι προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Η πλατφόρμα προτείνει από πέρυσι μια συνδρομή για ορισμένες λειτουργίες της. Ωστόσο ο νέος γενικός διευθυντής της επιθυμεί την εισαγωγή ενός νέου, ακριβότερου προγράμματος, με το οποίο θα διαφοροποιηθούν οι πηγές εσόδων του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Τι φοβούνται οι αναλυτές

Αναλυτές της Γουόλ Στριτ έχουν δηλώσει ότι η κίνηση αυτή θα πιέσει στα όριά του τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Μασκ, ο οποίος διοικεί επίσης την εταιρία παραγωγής πυραύλων SpaceX, την startup επιχείρηση νευροτεχνολογίας Neuralink, αλλά και την εταιρία διάνοιξης τούνελ Boring Company, απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησής της.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Tesla έχασε το 1/3 της αξίας του από τότε που ο Μασκ έκανε την πρόταση εξαγοράς της Twitter τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με μία πτώση κατά 12% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.