ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το mea culpa της Γιαννακοπούλου για τα «γαλλικά» στην Κεραμέως

Εξηγήσεις για το περιστατικό με τα… γαλλικά που ακούστηκαν από τα ανοικτά μικρόφωνα της Βουλής κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως δίνει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Γιαννακοπούλου αναγνωρίζει το λάθος της για το ύφος της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως ο «δαίμων» του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Ωστόσο όπως αναφέρει «οι απαράδεκτες επιλογής της κας Κεραμέως παραμένουν».

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα …«γαλλικά» μου. Ο «δαίμων» του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά…

Τα «γαλλικά» της Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι τα μικρόφωνα της Βουλής… πρόδωσαν την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Η κα Γιαννακοπούλου σε μια διακοπή της διαδικασίας, ούσα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, η καθόταν πίσω από την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο, πιστεύοντας ότι τα μικρόφωνα μπροστά της ήταν κλειστά.

«Κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα; Τα έχει κάνει σκ@τά. Θα γίνει χαμός, θα τη σκίσω. Σε κλείνω γιατί είμαι ψηφολέκτης» ακούστηκε να λέει η κυρία Γιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νάντια Γιαννακόπουλου στιγμές αργότερα μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι αναφερόταν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τα Πειραματικά και συγκεκριμένα για το Μαράσλειο όπου φοιτά το παιδί της και όχι κάποιο ρουσφέτι όπως ακούστηκε από ορισμένους κύκλους.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr