Αθλητικά

To «koriopolis» οδηγείται σε μέγα φιάσκο

Η πολυαναμενόμενη εκδίκαση του «koriopolis» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από τη μέχρι τώρα διαδικασία όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα από μεγαλύτερα φιάσκο της δικαιοσύνης.

Κι αυτό γιατί από την έως τώρα διαδικασία επιβεβαιώνεται αυτό που φώναζαν εδώ και χρόνια οι κατηγορούμενοι. Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία και πραγματικά περιστατικά εις βάρος όσων κατηγορούνται και οδηγήθηκαν στο ακροατήριο.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περίπου 30 μάρτυρες και κανένας εξ αυτών δεν είχε να αναφέρει κάποιο πραγματικό περιστατικό ούτε έχει προσάψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους.

Ακόμα και ο Κυριάκος Θωμαϊδης ο οποίος κατέθεσε σήμερα και ήταν από τους κύριους μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης, δεν είχε να προσάψει τίποτα στους κατηγορούμενους, αφού δεν γνωρίζει πραγματικά περιστατικά και γεγονότα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κατάθεσή του και μετά από ερώτησή μίας εκ των Δικαστών, τόνισε ότι «εγώ δεν μπορώ να πω ότι ο τάδε κατηγορούμενος χειραγώγησε το τάδε ματς».

Ακόμα όμως και οι ίδιοι οι Δικαστές, έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο, αφού ούτε στη δικογραφία υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία, αλλά ούτε και οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν να προσάψουν κάτι ουσιαστικό και πραγματικό για τους κατηγορούμενους και αρκούνται σε απλές προσωπικές κρίσεις.

Την ίδια στιγμή, κατά την ακροαματική διαδικασία αναδεικνύονται οι τεράστιες ελλείψεις της ανακριτικής διαδικασίας. Αναδεικνύεται η προχειρότητα (εσκεμμένη ή μη) που κινήθηκαν οι ανακριτικές Αρχές, όπως επίσης και η απουσία από την ακροαματική διαδικασία των φυσικών πρωταγωνιστών που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιο Δικαστήριο και ποιοι Δικαστές μπορούν να καταδικάσουν τον οποιοδήποτε κατηγορούμενο χωρίς στοιχεία και χωρίς μαρτυρικές καταθέσεις πραγματικών περιστατικών; Στην Ελλάδα που θέλει να λέει ότι έχει Δημοκρατία, μάλλον κανένα Δικαστήριο και κανένας Δικαστής δεν μπορεί να το κάνει αυτό.