MobileΜαγνησίαΤοπικά

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας απαντά για τα «ραβασάκια» στους επαγγελματίες- Απάντηση σε Μαουσίδη

Απάντηση στην επιστολή του προέδρου του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη στην οποία ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας, επαγγελματίες λαμβάνουν «ραβασάκια» που τους ειδοποιούν για πληρωμή συνδρομών, δίνεται με σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για την χώρα και την επιχειρηματικότητα που βρίσκεται στο ναδίρ, και προς αποφυγή οποιωνδήποτε εντυπώσεων οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις.

Πάγια διαδικασία εδώ και χρόνια που τηρείται απαρέγκλιτα από όλες τις Διοικήσεις διαχρονικά είναι να αποστέλλονται μέσω ΕΛΤΑ ειδοποιήσεις πληρωμών προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου που αφορούν το ΓΕΜΗ και τη συνδρομή προς το Επιμελητήριο, τα οποία αποτελούν και Δημόσια έσοδα.

Έτσι και φέτος, η έναρξη αποστολής των ταχυπληρωμών αυτών ξεκίνησε μέσω ΕΛΤΑ στις 10 Φεβρουαρίου, πολύ πριν ξεκινήσει η περιπέτεια στην χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού και πολύ πριν ληφθούν τα πρώτα μέτρα από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Σημειωτέον δε, ότι στο ενημερωτικό έγγραφο αναγράφεται ως προθεσμία πληρωμής της οφειλής η 31η/12/2020.

Η εξάπλωση της πανδημίας έχει φέρει την ανθρωπότητα προ των πυλών ενός παγκόσμιου κραχ, όπως αυτό του 1930.

Η τοπική επιχειρηματικότητα έχει δεχθεί θανάσιμο πλήγμα και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις επιπτώσεις στην εθνική μας οικονομία. Θεωρούμε λοιπόν ότι μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ανώφελο –για να μην πούμε ανήθικο- ορισμένοι να αναλώνονται σε μικροπολιτικές κοκορομαχίες ώστε να πλήξουν την Διοίκηση.

Είναι η ώρα να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και μαζί να αντιμετωπίσουμε το νέο τσουνάμι που θα έρθει με το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης αυτής περιπέτειας».

«Πάγωμα» πληρωμής συνδρομών προς το Επιμελητήριο ζητά ο Σεραφείμ Μαουσίδης

Το «πάγωμα» πληρωμής συνδρομών προς το Επιμελητήριο λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες ζητά ο πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης με επιστολή του προς το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η οποία κοινοποιείται και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Αναλυτικά στην επιστολή το κ. Μαουσίδης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ένα  «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν Συνάδελφοι μας και γινόμαστε δέκτες παραπόνων καθημερινά. Τα παράπονα αυτά εστιάζουν στο γεγονός ότι, Συνάδελφοι μικρομεσαίο μέλη του Επιμελητηρίου λαμβάνουν «ραβασάκια» που τους ειδοποιούν για πληρωμή συνδρομών προς το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Όλοι μας γνωρίζουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, την υγειονομική βόμβα που πλήττει καθολικά τον κόσμο των επαγγελματιών σε οικονομικό επίπεδο και κατ’ επέκταση σε επίπεδο επιβίωσης των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας. Διανύουμε μια περίοδο που καθημερινά φορείς, ομοσπονδίες κλαδικές και τοπικές, σύλλογοι και ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, παλεύουν να επιβιώσουν καταθέτοντας τα προβλήματα τους και διεκδικούν μέτρα ελάφρυνσης. Η Κυβέρνηση από τη μεριά της παίρνει αποφάσεις διευκόλυνσης σε φορολογικά, οικονομικά και άλλα ζητήματα.

Είναι λυπηρό, να λαμβάνουν Συνάδελφοι μας ειδοποιήσεις πληρωμών συνδρομών (παλαιότερων και νέων) από το Επιμελητήριο μας, τη στιγμή που δεν γνωρίζουν πώς και αν θα ανοίξουν την επόμενη μέρα! Πρέπει να λάβετε υπόψη πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν λειτουργεί είτε με απόφαση παύσης λειτουργίας είτε γιατί δεν δύναται να είναι ανοιχτές. Οι λιγοστές επιχειρήσεις που παραμένουν «ανοιχτές» ουσιαστικά δεν έχουν κανένα κέρδος και φυσικά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αντιλαμβανόμαστε πως οι ειδοποιήσεις πληρωμών ίσως είχαν σταλεί προτού ξεκινήσει η διαδικασία περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του Κορονοϊού και προτού φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Είναι όμως, απαραίτητο αυτή τη στιγμή, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, άλλωστε είστε και εσείς οι ίδιοι επαγγελματίες και γνωρίζετε την κατάσταση εκ των έσω, να πάρει την ύστατη στιγμή την δέουσα απόφαση αναφορικά με τις συνδρομές των μελών του Επιμελητηρίου.

Υπάρχει μια αναστάτωση στους επαγγελματίες του Νομού και το Επιμελητήριο, ως ένας από τους κύριους φορείς εκπροσώπησης των επαγγελματιών, οφείλει να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις προς διευκόλυνση των επαγγελματιών του Νομού μας. Παρακαλούμε για την άμεση λήψη απόφασης όσον αφορά τις συνδρομές (π.χ. δυνατότητα αναστολής, πάγωμα πληρωμών, δόσεων κτλ) , προκειμένου όλοι οι Συνάδελφοι μας να πάρουν μία ανάσα! Σε κάθε περίπτωση όποια απόφαση και αν ληφθεί θα πρέπει να έχει ορίζοντα μετά το οριστικό πέρας αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης!»