MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Στη Μαγνησία ο πρωθυπουργός – Σύσκεψη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου

Μ ε πακέτο στήριξης για την κτηνοτροφία φτάνει σήμερα στον Βόλο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδαν χθες ενημερωτικά site, που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, ο πρωθυπουργός, έχοντας στο πρόγραμμά του την επίσκεψη στην πρότυπη κτηνοτροφικής μονάδας του Ανδρέα Τσαγγάρη, στον Πλάτανο Αλμυρού, σήμερα το πρωί αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά σε μέτρα, που δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του κλάδου, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.

Οι πληροφορίες, σύμφωνα με τo agronews, θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει την αύξηση του κονδυλίου για τη βιολογική κτηνοτροφία με ποσό της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ και να προαναγγέλλει μια
περαιτέρω αναδιανομή των κοινοτικών κονδυλίων για μέτρα του ΠΑΑ, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω στήριξη της κτηνοτροφίας. Το αρμόδιο υπουργείο φέρεται να έχει ετοιμάσει μια πρόταση μεταφοράς πόρων από τα κονδύλια των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου, αντί της τρέχουσας μεταβατικής περιόδου,όπως προβλέπεται από την πρόταση που κατέθεσε στο προηγούμενο συμβούλιο ομάδα κρατών μελών.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ενόψει της άφιξής του στον Βόλο τόνιζαν χθες πως πρόκειται για μία επίσκεψη ουσίας και παρέπεμπαν στις επαφές, που θα έχει με εκπροσώπους διαφόρων παραγωγικών τάξεων.

Τα εγκαίνια και η Κάρλα

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ταξιδέψει οδικώς τελικά για τη Μαγνησία. Στις 9 το πρωί θα βρίσκεται στον Πλάτανο Αλμυρού, όπου θα εγκαινιάσει τη μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας της εταιρείας «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm», την οποία διευθύνει ο Ανδρέας Τσαγγάρης.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του θα είναι το πιλοτικό θερμοκηπιακό πάρκο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, το οποίο προάγει τη βιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, είναι ενταγμένο σε προγράμματα, που αφορούν αφενός στην ελαχιστοποίηση της χρήσης αμφισβητούμενων εισροών στη βιολογική, αλλά και στη συμβατική γεωργία, αφετέρου στη μείωση της χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στη γεωργία μέσω της αξιοποίησης αγρο-οικολογικών πρακτικών και τεχνολογιών ψηφιακής και έξυπνης γεωργίας.

Τρίτος σταθμός στην περιοδεία του πρωθυπουργού θα είναι η λίμνη Κάρλα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα οικολογικού, περιβαλλοντικού, υδροδοτικού και αρδευτικού χαρακτήρα. Σήμερα αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές για το έργο, που αφορά στην επέκταση κατά 26 χιλιόμετρα των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Κάρλας, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου, που θα υλοποιήσει το
έργο. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εκχωρήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης στα Κανάλια το διαδραστικό Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού.

Βόλτα στην εμπορική αγορά

Στη 1.15 περίπου μετά το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στον Βόλο, όπου θα κάνει βόλτα στην Ερμού και θα συνομιλήσει με πολίτες και εμπόρους. Οι εκπρόσωποι της αγοράς είναι έτοιμοι να θέσουν στον πρωθυπουργό τα ζητήματα, που αφορούν στην ακρίβεια και να ζητήσουν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της
πραγματικής οικονομίας, που πλήττεται ανεπανόρθωτα εξαιτίας ανατιμήσεων και ενεργειακής κρίσης. Οι πληροφορίες λένε ότι θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα για καφέ στην Grappa, όπου ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με νεολαίους.

Συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του νομού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Στο Δημαρχείο θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και θα ακολουθήσει η σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των δημάρχων της Μαγνησίας, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να τεθούν ζητήματα, που αφορούν σε έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην περιοχή.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του πρωθυπουργού θα κλείσει με επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου, όπου θα έχει συζήτηση με το στελεχιακό δυναμικό της μονάδας για τις εξελίξεις στα εξοπλιστικά θέματα, μετά και την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com