
Τι δείχνουν οι bodycam των αστυνομικών στον άγριο ξυλοδαρμό 22χρονου μαύρου στο Τζάκσονβιλ (vid)
Τα πλάνα από την κάμερα που φορούσε πάνω του ο ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 22χρονου Will McNeil Jr. στο Τζάκσονβιλ, κυκλοφόρησαν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό.
Στο βίντεο που κυκλοφορεί, φαίνεται πως οι αστυνομικοί καλούν επανειλημμένα τον 22χρονο να κατέβει από το όχημα για να ελεγχθεί, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Οι αστυνομικοί τον ενημερώνουν πως τον σταμάτησαν γιατί δεν είχε φώτα και γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.
Ο νεαρός αρνείται να συνεργαστεί, και ζητά τον προϊστάμενο του αστυνομικού ζητώντας του τους λόγους για τους οποίους τον σταμάτησαν. Στο σημείο εκείνο ο Will McNeil Jr. κλείνει την πόρτα του οχήματος με τους αστυνομικούς να συνεννοούνται μεταξύ τους λέγοντας πως θα σπάσουν το τζάμι για να τον βγάλουν έξω.
Από την άλλη, στο βίντεο που κυκλοφόρησε η πλευρά του 22χρονου εμφανίζεται η βιαιότητα με την οποία οι αστυνομικού σπάνε το τζάμι και του επιτίθενται με γροθιές.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Will McNeil Jr ο νεαρός μετά την αναίτια επίθεση έχασε ένα δόντι, χρειάστηκε να κάνει 9 ράμματα στο στόμα, υπέστη διάσειση και εμφανίζει μέχρι και σήμερα προβλήματα προσωρινής απώλειας μνήμης σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν εκδώσει σειρά γνωματεύσεων.
Δύο από τους συνολικά πέντε εμπλεκόμενους στο περιστατικό έχουν τεθεί προσωρινά σε αργία χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τους έχει επιβληθεί κάποια άλλη ποινή ή να έχει οριστεί κάποια δικάσιμος. Σημειώνεται πως στην αναφορά τους οι αστυνομικοί δεν αναφέρουν πουθενά το επεισόδιο ενώ υπογραμμίζουν πως ο νεαρός άνδρας πήγε να πάρει μαχαίρι το οποίο είχε στα πόδια του κάτι το οποίο από το βίντεο αποδεικνύεται πως είναι ψευδές.
Το βίντεο καταγράφηκε από τον ίδιο τον νεαρό μετά από παρότρυνση συγγενικού του προσώπου με το οποίο επικοινώνησε όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Το συγκεκριμένο άτομο είναι σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα δικηγόρος και φέρεται να του συνέστησε να παραμείνει «ψύχραιμος ό,τι κι αν γίνει γιατί θα πεθάνει».
This is what state violence looks like.
Will McNeil Jr. (@904Will) was pulled over in Jacksonville for allegedly not having his headlights on. It wasn't raining. He was calm, seated, and asked for a supervisor — a lawful request. Seconds later, cops shattered his window, punched… pic.twitter.com/MIkNwHfArH
— TheMuslimLawyer (@faisalkutty) July 22, 2025
Πηγή: protothema.gr