MobileΒόλοςΤοπικά

Θυμα τραμπουκισμού από συνδικαλιστές ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Μαραβέγιας [βίντεο]

Επεισοδιακή ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, στην Αίγλη Ζαππείου.

Έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η ημερίδα είχαν συγκεντρωθεί γιατροί της ΟΕΝΓΕ, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα από τις 9:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία της Αττικής, αντιδρώντας μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να εισέλθουν στην αίθουσα παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ και με τη χρήση δακρυγόνων επιχείρησαν να τους εμποδίσουν. Προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά στα μάτια ο πρόεδρος των εργαζομένων στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σίωρας.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα στην οποία είχε αρχίσει η ημερίδα του ΠΙΣ, δήλωσαν ότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη και αξίωσαν να σταματήσει η ημερίδα φωνάζοντας «τα νοσοκομεία πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Από την αίθουσα αποχώρησε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ οι συγκεντρωμένοι που κατέλαβαν τον χώρο παραμένουν σε αυτόν και η ημερίδα διακόπηκε.

Την ώρα που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, οι διαδηλωτές τον διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε το βίντεο:

Δήλωση Μαραβέγια

Δήλωση για τα σημερινά επεισόδια στην Αίγλη του Ζαππείου κατά την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και γιατρός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας:

«Δηλώσεις που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν γιατί κάποιοι νομίζουν ότι η δημοκρατία τελειώνει όταν σταματήσουν εκείνοι να μιλούν.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από την έξοδό μου από την Αίγλη Ζαππείου, όπου θα ελάμβανε χώρα μία ημερίδα για τη Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία.

Ήθελα να δηλώσω ότι τέτοιες κινήσεις καταλύουν τη δημοκρατία και την πολυφωνία. Οι φωνασκίες σκέπασαν τη φωνή μου και όλοι αυτοί που φώναζαν έδειξαν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Όχι, δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία αλλά το χάος. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η δημόσια υγεία, αλλιώς θα περίμεναν τουλάχιστον να ακούσουν πριν κρίνουν. Από τα συνθήματα που χρησιμοποίησαν έδειξαν ότι είναι και τελείως άσχετοι με το αντικείμενο.

«Αριστεροφασίστες» συνδικαλιστές διέκοψαν την ημερίδα στο ξεκίνημά της φωνάζοντας ότι θέλουν τα Νοσοκομεία δημόσια συγχέοντας την κρατικά παρεχόμενη υγεία με τη δημόσια υγεία, που είναι αγαθό για όλους τους πολίτες.

Λες και όσοι δεν απασχολούνται στην υγεία ως δημόσιοι υπάλληλοι δεν περιφρουρούν τη δημόσια υγεία.

Το μόνο που πετυχαίνουν τέτοιες κινήσεις σε ό,τι με αφορά είναι να ατσαλώνουν τη θέλησή μου να αλλάξουμε την κοινωνία. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και οι ιδεοληψίες δεν θα σταματήσουν την πρόοδο».

Δηλώσεις συνδικαλιστών

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Α. Εξαδάκτυλος, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τη χρήση δακρυγόνων, δήλωσε λίγο αργότερα ότι «είναι ακατανόητη η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και χάρη σε αυτήν έχουν χτιστεί και στελεχωθεί νοσοκομεία». Τέλος, τόνισε ότι ημερίδα θα επαναληφθεί.

Ο γγ του ΠΙΣ, Γ. Ελευθερίου, υπογράμμισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξει και να συνεχιστεί ο διάλογος που αφορά νέες πολιτικές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει στις προσπάθειες φίμωσης της διαφορετικής άποψης».

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισήμαναν πως «η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της Υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του “λαγού” στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. «Αιτία πολέμου» είναι για την Ομοσπονδία «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».