Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:39
ΒόλοςΤοπικά

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο Βολιώτης επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά τη μαραθώνια απολογία του


Μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη είχαμε τα ξημερώματα της Παρασκευής (31.03.2023), με τον επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ να οδηγείται στη φυλακή. 

Ειδικότερα, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από τη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του δήλωσε:

«Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο».

«Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια. Ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία», συμπλήρωσε.

«Είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο επιθεωρητής φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια, ενώ επέρριψε ευθύνες και στο σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου.

Φέρεται, επίσης, να ανέφερε ότι δεν ήξερε πως το Intercity είχε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας υποστηρίζοντας ότι ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση αυτή.

Φέρεται, τέλος, να τόνισε ότι δεν ευθύνεται για την εκπαίδευση του σταθμάρχη ο οποίος είχε την απαραίτητη πιστοποίηση και μπορούσε να μείνει μόνος του σε βραδινή βάρδια, αλλά ούτε και με το γεγονός ότι οι άλλοι δύο σταθμάρχες εγκατέλειψαν νωρίτερα τη βάρδια τους.