Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 05:29
ΘεσσαλίαΛάρισα

Τέμπη: «Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο της Λάρισας είχε στηθεί γιορτή» – Δικηγόρος τραυματία καταγγέλλει

Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Όλο και περισσότερα στοιχεία «έρχονται στο φως» αναφορικά με τα τελευταία λεπτά λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι διάλογοι των υπαλλήλων στο σταθμαρχείο της Λάρισας, τα οποία φανερώνουν πως επικρατούσε ένα ανάλαφρο και εύθυμο κλίμα.

Σχετικά με τα εν λόγω ηχητικά ντοκουμέντα μίλησε στο Mega, ο δικηγόρος, Γιώργος Μπαρτζώκης που εκπροσωπεί τραυματία του δυστυχήματος.

«Μία η ώρα τη νύχτα, τη δεύτερη βραδιά μετά το δυστύχημα, μας έδωσαν την πληροφορία τηλεφωνικά κάποιοι χομπίστες του σιδηρόδρομου, και μας είπαν τραγικά πράγματα, τα οποία και εμείς δεν τα πιστεύαμε όταν τα ακούσαμε» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

Συνέχισε αποκαλύπτοντας πως το βράδυ της φονικής σύγκρουσης, λίγες ώρες πριν, φέρεται πως είχε στηθεί γιορτή στο σταθμαρχείο, με τους παρευρισκόμενους να καταναλώνουν ενδεχομένως και αλκοόλ.

«Δύο βραδιές στο σταθμαρχείο της Λάρισας είχε στηθεί γιορτή» είπε ο κ. Μπαρτζώκης και συμπλήρωσε πως «ήταν κλεισμένοι στο σταθμαρχείο και υπάρχει μία πληροφορία πως ξεχάστηκαν τα μεγάφωνα του σταθμού Λαρίσης και ακούστηκαν και από άλλους επιβάτες οι ‘χαλαρές’ συνομιλίες».

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος αναφέρεται στο βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και την Τρίτη, ημέρα του δυστυχήματος.

«Ο σταθμάρχης δεν είχε καθαρή διαύγεια»

Ο κ. Μπαρτζώκης τόνισε μάλιστα πως ο security πρέπει άμεσα να κληθεί για κατάθεση καθώς ήταν αυτός που ειδοποίησε να κλείσουν τα μεγάφωνα.

«Η πρώτη μαρτυρία που μου έδωσαν ήταν πως ο σταθμάρχης δεν είχε καθαρή διαύγεια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εγώ πιστεύω πως από την στιγμή που έχεις ένα πίνακα και χτυπάει για 15 λεπτά και φαίνεται ότι δύο τρένα πάνε να συγκρουστούν, είναι στην ίδια γραμμή, δεν ήταν στο πόστο του. Δηλαδή μπορεί να μην ήταν μπροστά, να ήταν δίπλα στην ντουλάπα» υπογράμμισε αναφορικά με τον σταθμάρχη.

Αναφορικά με το αλκοτέστ του κατηγορούμενου σταθμάρχη ο κ. Μπαρτζώκης είπε πως «δυστυχώς έγινε 5 ώρες μετά το δυστύχημα…πρέπει να ανοίξει μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για εμένα, εδώ μιλάμε για το μεγαλύτερο δυστύχημα του 21ου αιώνα».

Τόνισε πως ο τροχονόμος που έκανε τη σύλληψη του σταθμάρχη πρέπει να κληθεί άμεσα να καταθέσει για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα ο κατηγορούμενος.

«Επίσης, μας έχει έρθει άλλη μία καταγγελία από έναν ηλικιωμένο κύριο που ήταν σε διπλανή καφετέρια, που παρακολουθούσε όλη αυτή την σκηνή από τις 6 με 7 η ώρα με τους σταθμάρχες να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια» αποκάλυψε ο δικηγόρος.