Κόσμος

Tραγωδία στην Αυστραλία: Βρέθηκαν δολοφονημένα τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες, σε αγρόκτημα

Οι σοροί τεσσάρων παιδιών και τριών ενηλίκων ανακαλύφθηκαν σε αγρόκτημα στη δυτική Αυστραλία, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι πρόκειται για θύματα δολοφονίας και για αυτόχειρες.
Η αστυνομία έσπευσε μετά από τηλεφώνημα νωρίς το πρωί στη φάρμα κοντά στην πόλη Μάργκαρετ Ρίβερ, νότια του Περθ, όπου εντόπισε τα πτώματα, που όλα τους έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα και δύο όπλα.

Τα θύματα ήταν πιθανότατα ένοικοι του αγροκτήματος, είπαν οι Αρχές. «Δεν είμαι σε θέση να δώσω άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θανόντων», είπε ο διευθυντής της αστυνομίας, Κρις Ντόσον. «Η απώλεια κάθε ζωής είναι τραγική, αλλά τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες- αυτή είναι μια μεγάλη τραγωδία».
Επιθεωρητές του τμήματος ανθρωποκτονιών καθώς και ιατροδικαστές έφθασαν από το Περθ στο σημείο για να συνδράμουν στις έρευνες, ενώ είναι σε επαφή με συγγενείς των θυμάτων.

Τέτοια περιστατικά πολύνεκρων επιθέσεων είναι σπάνια στην Αυστραλία λόγω της αυστηρής νομοθεσία περί οπλοκατοχής. Η αυτοάμυνα δεν θεωρείται επαρκής λόγος για να αποκτήσει κανείς άδεια, ενώ όλα τα νόμιμα όπλα πρέπει να καταχωρούνται με τους σειριακούς αριθμούς τους στους ιδιοκτήτες τους. Η νομοθεσία αυτή ψηφίστηκε μετά από μια μαζική δολοφονία το 1996 στην Τασμανία, όταν σκοτώθηκαν 35 άτομα, και έκτοτε έχουν περιοριστεί δραστικά τα περιστατικά αυτά, ενώ η κυβέρνηση επαναγόρασε ή κατέσχεσε περίπου ένα εκατομμύριο όπλα από πολίτες.

Πηγή: iefimerida