MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τις εσωκομματικές διαφορές – «Να πέσουν οι τόνοι»

Το αντίδοτο συνήθως στην εσωστρέφεια είναι η εξωστρέφεια. Και ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα απομακρύνοντας τα φώτα από τις εστίες της εσωκομματικής κουζίνας της Κουμουνδούρου. Η επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες κομματικής και πολιτικής καθημερινότητας έγινε την Πέμπτη με την πρώτη του έξοδο στην… αγορά, όπου περπατώντας μαζί με στελέχη του κόμματός του στο κέντρο της Αθήνας συζήτησε με τους καταστηματάρχες και αργότερα με επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης για τα προβλήματά τους ως συνέπεια της πανδημίας.

Η συνέχεια έπεται τη Δευτέρα 18/5, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει στο πρώτο live event του iSYRIZA και σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα σε ανοιχτό χώρο με τη συμμετοχή 50 νέων ανθρώπων, για να απαντήσει στα ερωτήματά τους. Συγχρόνως θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα υποβάλλονται την ίδια ώρα από όσους θα παρακολουθούν την εκδήλωση διαδικτυακά.

«Μένουμε όρθιοι 2»

Ομως, το μεγάλο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στην παρουσίαση του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι 2», που θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα περιλαμβάνει τις επικαιροποιημένες προτάσεις του κόμματος για την ενίσχυση της οικονομίας.

Το νέο πρόγραμμα, κατά τις πληροφορίες, θα δίνει έμφαση στην κυβερνητική αδράνεια που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ύφεση και θα τονίζει ότι για δεύτερη φορά μετά το 2014 η Νέα Δημοκρατία προδίδει τη μεσαία τάξη και τους εκπροσώπους της. Οπωσδήποτε όμως θα προτείνει λύσεις για τη διαχείριση των δυσκολιών που ήδη έχουν αρχίσει και βιώνουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος από την εικόνα που βγάζει προς τα έξω το κόμμα. «Δεν μπορεί η κοινωνία να αγωνιά και εμείς να φαίνεται ότι ασχολούμαστε με γκρίνιες και δικές μας εντάσεις» φέρεται να είπε στους συνομιλητές του. Κάτι που μάλλον έγινε κατανοητό αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας ζήτησαν να μπουν όρια. Εξ αυτού του λόγου οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι με συνέντευξη που επρόκειτο να δημοσιευθεί σήμερα στην «Αυγή» στέλνει αυστηρό μήνυμα ένθεν κακείθεν να σταματήσουν οι αλληλοσπαραγμοί.

Αργότερα, είχε συναντήσεις αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Προοδευτικής Συμμαχίας, ζητώντας να βοηθήσουν να πέσουν οι τόνοι και να βελτιωθεί η πραγματική αλλά και η δημόσια εικόνα του κόμματος. Ενδεικτικά μόνο, συνομίλησε με τον Νίκο Βούτση αλλά και με τον Νίκο Μπίστη. Αλλά και με αρκετούς άλλους που έδωσαν τροφή το τελευταίο διάστημα στην εσωστρέφεια.

Η επισήμανση που έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος ήταν πως οι εσωτερικές διαφορές δεν γίνεται να υπερκαλύπτουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την κοινωνία από τις συνέπειες της πανδημίας και τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές στον χώρο της εργασίας.

Για τον Παύλο Πολάκη

Ολα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει δυσαρέσκεια και για την πρόσφατη ανάρτηση Πολάκη για θέμα στο οποίο, κατά την Κουμουνδούρου, ενώ είχε απόλυτο δίκιο το έχασε, χρησιμοποιώντας ύφος κατά δημοσιογράφων τηλεοπτικού σταθμού το οποίο δεν αρμόζει σε δημόσιο πρόσωπο. Και αυτό λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από τον εορτασμό των γενεθλίων του στο σπίτι του μαζί με στελέχη του κόμματος, που τροφοδότησαν επίσης αρνητικά σχόλια.

Ενα πρώτο δείγμα της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει το κόμμα σε συνθήκες ενότητας και ομαλοποίησης ήταν η επιλογή του να έχει μαζί του στον περίπατο της αγοράς της Αθήνας τόσο τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και τον Νίκο Παππά, στελέχη που κατά τους γνώστες της εσωτερικής κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν και ενίοτε εκπροσωπούν τις δύο διαφορετικές και πολλές φορές αντίθετες πλευρές του χώρου.

Ως προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκληρωνόταν σήμερα, είναι άγνωστο πότε θα γίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας το έχει βγάλει από τον σχεδιασμό του για τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο… εγκλεισμός λόγω κορονοϊού, δηλαδή από τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του κόμματος.

 

 

Πηγή: ethnos.gr