MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Συνήγορος 31χρονου δολοφόνου: “Ο πελάτης μου πάσχει από ψυχική διαταραχή” – Τι θα επικαλεστεί στην απολογία του ο δράστης

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του θα ζητήσει ο συνήγορος του 32χρονου φονιά της Μακρινίτσας, Δημήτρης Βούλγαρης, όπως δήλωσε πριν από λίγο:

“Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων. Είναι πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχω εγώ με την οικογένεια καθώς ήμουν ο δικηγόρος του 32χρονου και της συζύγου του από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι και σήμερα. Είναι διπλή η λύπη μου για το θέμα αυτό.

Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς ακόμα και του νοσοκομείου Βόλου. Η Εισαγγελία είχε δεχτεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία τον Ιανουάριο μετά από αίτημα της συζύγου του η οποία αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το νοσοκομείο. Δεν διατάχθηκε όμως ιατρική του παρακολούθηση, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία δεν τηρήθηκε . Για αυτό θεωρώ ότι είναι πρέπον και επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα το αιτηθούμε από τον κύριο ανακριτή για αυτό και ζητήσαμε προθεσμία”..

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βούλγαρης τόνισε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος ωστόσο δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει. “Ισχυρίζεται ότι μπήκε μέσα στο σπίτι των πεθερικών του γιατί ήθελε να δει το παιδί του που του απαγόρευσαν να επικοινωνήσει. Από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα .

Βλέπω από το ιατρικό πιστοποιητικό που συνοδεύει την αίτηση του εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και πως μετά την παρακολούθηση θα εξεταζόταν το γεγονός, αν έπρεπε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία ή όχι. Είναι θέμα ιατρικό κατά πόσο θα έπρεπε εξαρχής να νοσηλευτεί . Αυτό θα το κρίνει και ο πραγματογνώμονας ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση μετά το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που ζητάμε.

Το τραγικό είναι ότι για την κατάσταση αυτή του Ιανουαρίου θα συζητούνταν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η αίτηση του κ. εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία”.

Ο κ. Βούλγαρης υπογράμμισε ότι ο πελάτης του έχει πολλά προβλήματα ψυχικής διαταραχής εδώ και πάρα πολύ καιρό. “Υπάρχει και μία καταβολή από τη μητέρα του η οποία είχε σοβαρή ψυχική ασθένεια. Υπήρχαν πολλές εντάσεις και αυτό έκανε την κοπέλα να φύγει από το σπίτι που ζούσαν μαζί και να εγκατασταθεί με το παιδί της την πατρική οικία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεχόταν απειλές και πώς του ζητούσαν να συνεχίσει την φαρμακευτική αγωγή ειδάλλως έλεγαν ότι θα κάνουν τις διαδικασίες για να τον κλείσουν σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα “.

Ακόμη ισχυρίζεται πως όταν μπήκε μέσα στο σπίτι άκουσε την πεθερά του να συζητά κάτι που αφορά το θέμα του παιδιού και πώς στην ένταση να δει το παιδί του μπροστά του βρέθηκε η 28χρονη που την έσπρωξε και πήγε να βρει το παιδί. Επίσης ισχυρίζεται ότι φεύγοντας από το σπίτι βρήκε μπροστά τον αδερφό της γυναίκας του, τον οποίο επίσης έσπρωξε για να φύγει. Δεν θυμάται καν ότι ουσιαστικά χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Το μαχαίρι λέει ότι το είχε πάντα μαζί του από το καλοκαίρι γιατί αισθανόταν ότι τον καταδίωκαν και το ήθελε για να προστατεύει τον εαυτό του. Λέει πώς έμαθε ότι ουσιαστικά τραυμάτισε τα δύο αδέρφια από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν”.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com