ΒόλοςΤοπικά

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Για ακόμη μία χρόνια θα λειτουργήσουν τμήματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, μετά την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του κοινού, παρουσιάζει τις δράσεις και τα προγράμματα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2019-2020 που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, τη λογοτεχνία και την ποίηση, τη γλώσσα και τον πολιτισμό άλλων χωρών, καθώς και την πληροφορική.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

Δημιουργική Γραφή
Θα λειτουργήσουν τμήματα Πεζογραφίας (Α, Β και Γ κύκλου), εφήβων και ενηλίκων, εργαστήρι Ποίησης, Ταξιδιωτικήs Αφήγησηs και δημιουργίαs Ταξιδιωτικών Οδηγών, Αστυνομικής Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικoύ Σεναρίου.
Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Φωτογραφία
Η φιλοσοφία του μαθήματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος, με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης. Θα λειτουργήσουν τμήματα Α, Β & Γ κύκλου αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).

Photoshop (30 ώρες)
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 30 ώρες και θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Ζωγραφική
Πρόκειται για εργαστηριακούς κύκλους μαθημάτων με διάφορες θεματικές ενότητες. Oι κεντρικοί άξονες των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση του ελεύθερου σχεδίου και του χρώματος. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται τόσο σε εφήβους όσο και σε ενήλικες.

Εργαστήρι Ψηφιδωτού -Α κύκλος «Η συνάντηση με την Τέχνη του Αρχαίου Ψηφιδωτού
Πρόκειται για εργαστήρι εκμάθησης της τέχνης του Ψηφιδωτού το οποίο θα λειτουργήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά..Οι συμμετέχοντες αρχικά θα ασχοληθούν με τη τέχνη του Κλασσικού Ψηφιδωτού και στη συνέχεια με το Σύγχρονο Ψηφιδωτό. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Κεραμική
Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι κεραμικής στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη της πηλοπλαστικής, δημιουργώντας με τον πηλό διάφορα χειροποίητα αντικείμενα, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και πολλές τεχνοτροπίες. Ακολουθεί η αγγειογραφία, δηλαδή η διακοσμητική αποτύπωση λεπτομερειών πάνω στα αντικείμενα. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ
• Αρχαρίων (24 ώρες)
• Τμήμα εκμάθηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες)
Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες:
1. Microsoft Word, 2. Microsoft Εxcel, 3. Internet Outlook.
• Εκμάθηση του Microsoft Access (20 ώρες)
• Εκμάθηση του Microsoft PowerPoint (20 ώρες)
• Δημιουργία Ιστοσελίδας (στο περιβάλλον WordPress) (30 ώρες)
• Εκμάθηση και σωστή χρήση του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες)
• Διαφήμιση στα SOSIAL MEDIA (SOSIAL MEDIA MARKETING) (24 ώρες)

Comic – Η 9η Τέχνη
Πρόκειται για έναν πραγματικά ενδιαφέρον κύκλο συναντήσεων που ξεκινά στον Δίαυλο και βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να δημιουργήσουν το δικό τους comic ή να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι, με το δικό τους μοναδικό στυλ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως σχεδιαστικής εμπειρίας. Θα λειτουργήσουν τμήματα εφήβων και ενηλίκων. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα δίωρο την εβδομάδα.

Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών
Κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί και χαρτοπολτό, στολισμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι, σύμφωνα με τη βούληση και την επιθυμία του καθενός, προσφέροντας όμως ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες εικαστικές διακοσμητικές συνθέσεις στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης εξωτερικεύοντας και εκφράζοντας πτυχές της προσωπικότητάς τους. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Πολιτιστικό πρόγραμμα Ισπανικής Γλώσσας
Πρόκειται για ένα πολιτιστικό «ταξίδι» στον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, την ιστορία και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων χωρών μέσα από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

«Ταξίδια με (την) Τέχνη»
Πρόκειται για σειρά μαθημάτων ιστορίας της τέχνης όλων των εποχών για ενήλικες με νοερά «ταξίδια» στις εποχές και στον κόσμο της τέχνης μέσα από την ψηφιακή προβολή έργων τέχνης και το σχολιασμό τους, με συνεχή συσχετισμό του παρελθόντος με το παρόν της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα λειτουργήσουν τμήματα δίωρης διάρκειας ανά εβδομάδα, ένα για νέους και ένα για προχωρημένους μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στο τηλέφωνο 24210-33692 & 24210-25363.