Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025 09:38
ΒόλοςΠαραπολιτικάΠαρασκήνιαΤοπικά

Συνδικαλιστές ΟΤΑ: Το στραμπούληγμα του ποδιού και της…λογικής – Σε ανυποληψία οδηγούν το συνδικαλισμό






Από ανακοίνωση του  προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας (Στάχτου και παρεούλα) με αφορμή τον τραυματισμό εργαζομένου σε συνεργείο της Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου: «…οι εργαζόμενοι στους Δήμους παίζουμε καθημερινά τις ζωές μας κορώνα – γράμματα εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της δουλειάς»

Το διαβάζεις και στην αρχή «παγώνεις» σφίγγεται η καρδιά σου. «Τι έπαθε ο άνθρωπος; θα ζήσει ο δύστυχος;» μονολογείς και μετά αρχίζεις τα αναθέματα για τη Δημοτική Αρχή που «ξεζουμίζει τους εργαζομένους. και τους εκθέτει σε τόσους και τέτοιους κινδύνους». Στη συνέχεια, όμως, αρχίζεις να ψάχνεις τι έπαθε. Που και πως ακριβώς τραυματίστηκε. Γιατι στην ανακοίνωση ούτε κουβέντα.

Και όταν ανακαλύπτεις ότι ο άνθρωπος υπέστη ένα διάστρεμμα (κοινώς στραμπούληγμα) τότε αναφωνείς: «Ελεος ρε. Πόσο θα υποβαθμίσετε ακόμα τον συνδικαλισμό; Πόσο;» Εντάξει, ο λαϊκισμός έχει κι αυτός τα όριά του

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όπως έχει επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο σύλλογος όσο και η Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι στους Δήμους παίζουμε καθημερινά τις ζωές μας κορώνα – γράμματα εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης της δουλειάς. Ειδικότερα ο Δήμος Βόλου δεν έχει εξασφαλίσει στους εργαζόμενους του Δήμου, τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας εδώ και δύο χρόνια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι σε καθημερινούς κινδύνους ή να αναγκάζονται (όπως έχει γίνει πολλές φορές) να τα αγοράζουν με δική τους επιβάρυνση.

«Ο σύλλογος μας έχει καταγγέλλει στην Επιθεώρηση Εργασίας απο το καλοκαίρι, την μη καταβολή των Μ.Α.Π. για τα έτη 2024 – 2025 και ακόμη τίποτα.
Ζητάμε άμεσα τα ΜΑΠ του 2024-2025 να δοθούν σε χρήμα, διότι οι εργαζόμενοι τα έχουν αγοράσει με δικά τους χρήματα και για το ερχόμενο έτος να δοθούν στην ώρα τους για να επιτελούν τον σκοπό τους, που είναι η προστασία των εργαζομένων.
Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και τον διαβεβαιώνουμε ότι ο σύλλογος μας, είναι δίπλα του σε οτιδήποτε κι αν χρειαστεί», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.