Κόσμος

Συναγερμός στο Λονδίνο – Πυροβολισμοί στη London Bridge

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Λονδίνο, μετά από επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε στη London Bridge. Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ υπάρχουν τραυματίες. Παράλληλα, η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ εκκενώθηκαν όλα τα κτήρια με γραφεία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήση στη 1.58 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 3.58 μ.μ.) για μαχαίρωμα σε εγκαταστάσεις κοντά στην London Bridge. Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο.

Μέχρι στιγμής, ασαφείς παραμένουν οι συνθήκες που σχετίζονται με το περιστατικό. Όμως προληπτικά, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αντιμετωπίζει σαν να είναι τρομοκρατικό, ενώ επιβεβαίωσε ότι πυροβόλησε έναν άνδρα. Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου δήλωσε ότι είναι ένα σοβαρό επεισόδιο και ότι έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο.

Βίντεο – σοκ δείχνει έναν άνδρα, πιθανώς τον δράστη, να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος από περαστικούς. Ένας εξ αυτών απομακρύνεται από το σημείο κρατώντας ένα μαχαίρι. ¨Ενας αστυνομικός πυροβολεί τον άνδρα, που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ