ΒόλοςΤοπικά

Συλλαλητήριο συνταξιούχων το Σάββατο κατά του νέου ασφαλιστικού

Συλλαλητήριο έξω από το Δημαρχείο Βόλου πραγματοποιούν αυτό το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί οι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι κατά του νέου ασφαλιστικού. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες πόλεις. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου απηύθηναν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως «παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά νέα επέλαση στο ασφαλιστικό».

Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων η κυβέρνηση ακολουθεί ένα μοντέλο ασφαλιστικού με στόχο «να βάλει χέρι» στα ασφαλιστικά ταμεία και να υποβαθμίσει τη ζωή των 3,5 εκατομμυρίων εργαζομένων και των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Στην κινητοποίηση του Σαββάτου έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος τριάντα φορείς (σύλλογοι συνταξιούχων, συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων, αγροτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι).

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να εμποδίσει την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος κοινωνικής ασφάλισης που έχει απομείνει ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, επισήμανε η Εύη Καρυδάκη, εκ μέρους του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Αντίστοιχα, κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν εκπρόσωποι αγροτών, γυναικών και συνταξιούχων.