Τοπικά

«STOP» στα σχέδια καταυλισμού στην Πορταριά, χάρις στην άμεση αντίδραση του Δήμου Βόλου

Η ακαριαία παρέμβαση και αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου φαίνεται ότι αποσοβεί, προς το παρόν τουλάχιστον, την έξω από κάθε λογική πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει καταυλισμό προσφύγων στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων (που από χρόνια δεν λειτουργούν) στην Πορταριά, επιφέροντας έτσι ένα θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό συνολικά του Πηλίου και τον τελευταίο οικονομικό πνεύμονα της Μαγνησίας.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη αντίδραση του Δήμου Βόλου και ενώ ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TRT, επαναλάμβανε ότι η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία μονομερή ενέργεια, πολλώ δε μάλλον τη συγκεκριμένη επιλογή, με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις τόσο η υφυπουργός Υποδομών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μετέφεραν τη θέση του αρμόδιου υπουργού, αναπληρωτή, Εθνικής Αμυνας, Δημ. Βίτσα, ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καταυλισμός στην Πορταριά.

Ανεξαρτήτως βεβαίως των διαβεβαιώσεων αυτών ο Δήμος Βόλου οφείλει και παραμένει σε εγρήγορση, αφού είναι ο δεύτερος αιφνιδιασμός που επιχειρείται, με πρώτο αυτό στο λιμάνι του Βόλου, που τελικά απετράπη χάρις και πάλι στην έγκαιρη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν δικαιολογία, μέσω του νέου δημοσιογραφικού «καναλιού» έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, προβλήθηκε ότι επρόκειτο απλώς για ένα έγγραφο ενός τυχαίου γραφειοκράτη (!!!) προς το υπουργείο Υγείας και όχι για κυβερνητική απόφαση.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com