1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 18:28
ΒόλοςΤοπικά

Στο εδώλιο 53χρονος Βολιώτης για ασέλγεια σε 16χρονη που είχε πάει στο κατάστημά του


Με την αγόρευση του εισαγγελέα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη ενός 53χρονου Βολιώτη, ο οποίος παραπέμπεται κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που -σύμφωνα με το και κατηγορητήριο- έλαβαν χώρα από τον χειμώνα του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018 στον Βόλο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδευε ο 53χρονος, παίρνοντας μαζί του και την ανήλικη (σ.σ. και τότε 16χρονη), προκειμένου να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ο 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, ως εργοδότης φέρεται πως εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ενώ η 16χρονη πήγε στο κατάστημά του για πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο των σπουδών της στη Σχολή Μαθητείας της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ Βόλου, εκείνος προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις.

Στο πλαίσιο της δίκης χθες, η ενηλικιωθήσα πλέον παθούσα (σ.σ. πρωτόδικα στο ΜΟΔ Λάρισας είχε καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών) με λυγμούς περιέγραψε τα όσα βίωσε, όταν ο 53χρονος δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης εκδήλωσε τις ερωτικές του επιθυμίες. Όπως κατέθεσαν, επίσης, και οι γονείς της παθούσης, περιγράφοντας τη «νευρικότητα» στη συμπεριφορά του παι-

διού τους, όταν άρχισε να βιώνει τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό που είχε η ανήλικη όταν ξεκίνησε την πρακτική της στο κατάστημα του ελεύθερου επαγγελματία. Ο πατέρας της ανήλικης υπογράμμισε προς το Δικαστήριο ότι είχε ενημερώσει τον εργοδότη – κατηγορούμενο ότι «η κόρη μου είναι 15μισι ετών, του το είπα, το ήξερε ότι ήταν ανήλικη». Η μητέρα προέβη σε χαρακτηρισμούς σε βάρος του κατηγορουμένου με αφορμή, όπως είπε, τα «όσα τραβάμε εδώ και 6 χρόνια».

Μετά τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων ο κατηγορούμενος στην απολογία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε με έμφαση πως δε γνώριζε ότι η σπουδάστρια του ΟΑΕΔ ήταν ανήλικη, καθώς δεν ήταν αυτός που συμπλήρωσε τα έγγραφα για την πρακτική άσκηση. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ο 53χρονος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, όπως και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από τον δράστη. Το Μ.Ο.Δ. Λάρισας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)